Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Всеукраїнський Олімпійський День – старт у здорове майбутнє для молоді Саксаганського району

В січні 1948 року під час 42 сесії Міжнародного олімпійського комітету в Санкт-Мориці, було прийняте рішення щодо щорічного відзначення Міжнародного Олімпійського Дня 23 червня. Основним заходом, який супроводжує Міжнародний Олімпійський День, є організація масових забігів на довгі дистанції. МОК рекомендував Національним олімпійським комітетам проводити різноманітні спортивні свята, особливо бігові, з залученням максимальної кількості учасників, таким чином популяризуючи олімпійську концепцію «Спорт для всіх».

Гасло Олімпійської хартії МОК: «Олімпійський рух має своїми цілями виховувати молодь з допомогою спорту в дусі взаєморозуміння й дружби, поширюючи ідею заснування  крашого та більш спокійного миру»..

21 червня 2018 року в Саксаганському районі у парку «Саксаганський» (вул. Бикова, 2) відбувся традиційний районний легкоатлетичний спортивно-масовий захід, присвячений Всеукраїнському Олімпійському Дню бігу, де взяли участь 318 чоловік, представники різних вікових категорій району (дошкільнята, школярі 7-17 років, студентська молодь). В організації спортивного заходу активну участь взяли працівники комунальних позашкільних навчальних закладів «ДЮСШ № 8» та «ДЮСШ № 10».

На урочистому параді відкритті юних спортсменів привітали працівники виконкому районної у місті ради та депутати районної у місті ради від політичної партії «Опозиційний блок».

Для юних спортсменів та вболівальників, згідно з положенням про проведення в районі Всеукраїнського Олімпійського Дня бігу, були запропоновані п’ять легкоатлетичних дистанцій, різноманітні конкурси та вікторини на олімпійську тематику.

Дистанції пробігу та категорії учасників:

Дистанція

Категорія

кількість

30 м

Дошкільнята (дівчатка

і хлопчики)

94 чол.

100 м

Школярі 7-9 років

101 чол.

200 м

Школярі 10-12 років

58 чол.

500 м

Школярі 13-14 років

31 чол.

1000 м– юнаки,500 м– дівчата

Школярі 15-17 років

20 чол.

1000 м

Студентська молодь

14 чол.

Всього:

 

318 чол.

 

Переможці та призери районних легкоатлетичних змагань були нагороджені грамотами комітету з фізичної культури та спорту виконкому Саксаганської районної у місті ради. Всі учасники пробігу від депутатського корпусу політичної партії «Опозиційний блок» отримали солодкі призи у вигляді морозива.

Цього дня в закладах відпочинку з денним перебуванням розпочалася ІІ міжтабірна зміна, літо впевнено набирає оберти. А ми пропонуємо всім підключитися до здорового способу життя шляхом регулярних занять фізичною культурою і спортом, популяризуючи олімпійську концепцію «Спорт для всіх».

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні районного легкоатлетичного Олімпійського Дня колективам комунальних позашкільних навчальних закладів «ДЮСШ № 8» КМР в особі в. о. директора Заїменко Інни Володимирівни, «ДЮСШ № 10» КМР в особі директора Ремінського Володимира Івановича та депутатському корпусу районної у місті ради від політичної партії «Опозиційний блок».