Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відзначаємо Всесвітній день біорізноманіття на екскурсійних маршрутах

Гармонійний розвиток і співіснування біорізноманіття та туристичної діяльності передбачає отримання вигод від туризму для покращення стану біорізноманіття та екосистем, а також отримання вигод від біорізноманіття для розвитку туризму. Це ще одна нагода звернути увагу широкої спільноти на актуальні питання збереження і раціонального використання біорізноманіття для розвитку туризму та зменшення негативного впливу туризму на біорізноманіття і збереження довкілля. Організація таких видів туристичної діяльності, як екотуризм, оздоровчий туризм, агротуризм та інші, великою мірою залежать від біорізноманіття.

Варто відзначити, що більшість функціональних туристичних маршрутів, які апробовані на користуються значною популярністю, прокладені через унікальні природні об’єкти Саксаганського району.

Для створення екологічно безпечних та комфортних умов для життя населення міста Кривого Рогу та поліпшення стану довкілля рішенням Криворізької міської ради від 28.09.2016 №901затверджено Міську програму вирішення екологічних проблем Кривбасу та поліпшення стану навколишнього природного середовища на 2016-2025 роки, мета якої досягається шляхом реалізації відповідних цілей і конкретних завдань, в тому числі щодо охорони й збереження біорізноманіття міста, формування екологічної культури населення. В межах реалізації Міської екологічної програми передбачено реалізацію заходу щодо створення ландшафтних рекреаційних парків на порушених та відпрацьованих землях, а саме геологічного парку "Сланцеві скелі" на вул. Севастопольській у Саксаганському районі м. Кривого Рогу. Враховуючи унікальність природного ландшафту та геологічної будови виходів на денну поверхню аспідних сланців у Саксаганському районі міста, на базі об'єкту природно-заповідного фонду – геологічної пам'ятки природи місцевого значення "Сланцеві скелі" створюватиметься геологічний парк, який сприятиме збереженню біорізноманіття та в майбутньому може бути включений до мережі екскурсійних і туристичних маршрутів.

Щорічне святкування Міжнародного дня біологічного різноманіття – чудова можливість ще раз згадати про необхідність збереження біорізноманіття та усвідомити відповідальність кожної людини за збереження цієї дорогоцінної спадщини для нинішніх та прийдешніх поколінь.