Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Стартувала програма по підвищенню енергоефективності DREEAM

Кривий Ріг став першим в Україні містом, в якому стартувала програма по підвищенні енергоефективності DREEAM. Представники польського Національного агенства з енергозбереження провели перший етап енергоаудиту будинків Кривого Рогу.

Представники польського Національного агентства по енергозбереженню довгий час співпрацюють з Грузією та Вірменією, де при їх підтримці вже отримані реальні результати по підвищенню температури в опалювальних об’єктах при зниженні витрат на теплоносії. 

На першому етапі програми польські фахівці відібрали групу житлових будинків різних категорій, а саме: «Сталінку», «Хрущовку» та більш сучасну цегляну дев'ятиповерхівку. Експерти виконали енергоаудит житлових об’єктів за допомогою спеціального устаткування, потім отримали від комунального підприємства «Криворіжтепломережа»  дані про параметри теплопередачі в ці будинки. На підставі отриманої інформації експерти підготують рішення щодо оптимальної моделі термомодернізації житлових будинків криворіжців.

Також, польські фахівці провели семінар з представниками ОСББ. Сторони обговорили спільну участь в програмі тепломодернізації, а також подальшу співпрацю в рамках проекту DREЕAM, а також з іншими організаціями щодо спільного фінансування робіт.

За матеріалами сайту: http://krlife.com.ua/