Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Визначення способу участі у вихованні дітей — проблема багатьох сімей району

   Протягом тижня на прийом до служби у справах дітей виконкому районної у місті ради звернулося восьмеро громадян стосовно усунення перешкод у спілкуванні зі своїми дітьми.

   Згідно з вимогами чинного законодавства, а саме: ст. ст. 150, 151, 153,154 Сімейного кодексу України, батьки зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток, батьки мають переважне право перед іншими особами на особисте виховання дитини, обирати форми та методи виховання; дитина та батьки мають право на безперешкодне спілкування, а також передбачено рівність прав та обов’язків батьків щодо виховання, утримання та участь у житті дитини, навіть коли один з батьків проживає окремо від дітей.

   Відповідно до ст. 157 Сімейного кодексу України той із батьків, хто проживає окремо від дитини, зобов’язаний брати участь у її вихованні і має право на особисте спілкування з нею. Згідно зі ст. 15 Закону України «Про охорону дитинства», дитина, яка проживає окремо від батьків або одного з них, має право на підтримання з ними регулярних особистих стосунків і прямих контактів.

   Службою у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради  окремо з кожним із батьків проведено профілактичну бесіду з питання зустрічей із малолітніми дітьми.

   Спеціалістами служби у справах дітей кожному відвідувачу наголошено, що відповідно до п. 1 ст. 158 Сімейного кодексу України, способи участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї, може визначатися органом опіки та піклування або судом.