Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ЩО ТАКЕ ЄДИНИЙ ДЕРЖАВНИЙ ДЕМОГРАФІЧНИЙ РЕЄСТР І ЯКА ІНФОРМАЦІЯ В НЬОМУ ЗБЕРІГАЄТЬСЯ

Багато українців досі не знають, що в Україні існує спеціальна база даних - Єдиний державний демографічний реєстр, який містить особисту інформацію про кожного, кому на території України були видані документи, що засвідчують особу. При цьому реєстр тісно пов'язаний з біометричними документами, які формуються з його допомогою і активно впроваджуються в наше життя. Так яку ж інформацію містить Єдиний державний демографічний реєстр?

Єдиний державний демографічний реєстр, якщо говорити простими словами, - це електронна інформаційна система, призначена для зберігання, захисту, обробки, використання і поширення інформації про осіб і документах, які оформлені в Україні за допомогою Реєстру.

До Реєстру вноситься інформація, що отримується при реєстрації актів цивільного стану (народження, смерті, зміни імені), при реєстрації місця проживання (прописку, виписці), а також при оформленні документів, що засвідчують особу.

У підсумку до Реєстру потрапляє досить великі відомості про громадян України та інших осіб, які отримали на території України документи, що засвідчують особу.

Так, в Реєстрі розміщена наступна інформація:

1. ім'я та стать;

2. дата і місце народження (смерті);

3. відомості про батьків та інших представників (опікунів);

4. відомості про громадянство або його відсутності;

5. реквізити документів, які були видані за допомогою реєстру (паспортів, посвідчень тощо) і документів, на підставі яких вони були видані;

6. оцифрований зразок підпису;

7. оцифровані відбитки пальців (вносяться при оформленні закордонного паспорта, дипломатичного або службового паспорта і деяких інших документів);

8. додаткова інформація про місце проживання, народження дітей, про шлюб і розірвання шлюбу, про зміну імені, ІСН (правильне правове назва – податковий номер) і навіть місце роботи і посада.

Оцифровані відбитки ваших пальців можуть бути внесені до Реєстру при оформленні не тільки закордонних паспортів або дипломатичних, службових паспортів, але і при оформленні паспорта громадянина України, однак для цього необхідно вашу згоду і бажання.

При оформленні будь-яких документів забороняється вимагати у людини інформацію (персональні дані) про його етнічне походження, політичні, релігійні переконання, здоров'я або статеве життя, а також судимості.

Деякі види даних про стан здоров'я, а також судимості можуть вимагатися лише у випадках, якщо вони є підставою для видачі документа, що посвідчує особу.

Створений Реєстр – це можливість людини комунікувати з державними службами та її право на належний рівень послуг.