Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Дім, який захистить…

Останнім часом трапляються випадки насильства в колі сім’ї.

Домашнє насильство є однією з найбільш гострих соціальних проблем. Переважно від нього страждають найбільш вразливі верстви населення: особи з інвалідністю, похилого віку, жінки, діти.

З 1 квітня 2017 року в  м. Кривий Ріг почав функціонувати Центр для жінок постраждалих від гендерно-обумовленого та домашнього насильства «З надією у майбутнє», який розрахований на одночасне перебування 8 жінок, у разі потреби, можливе їх розміщення з дітьми.

Цей заклад є установою тимчасового безпечного проживання та надання комплексної допомоги жінкам, які постраждали від домашнього насильства, щодо яких існує загроза їх життю та здоров’ю.

З моменту відкриття Центру його клієнтками стали 15 жінок. Станом на 01. 08. 2017 в Центрі проживають п’ять жінок з шістьма дітьми.

До Центру жінка може потрапити за клопотанням Криворізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за направленням мобільної бригади соціально-психологічної допомоги або за направленням патрульної поліції.

Тож, насильство – це злочин, від якого страждають найрідніші люди. Мовчати не можна.