Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Дітям про Франка»

          У ці серпневі дні, коли літню спеку по-малу змінює осіння прохолода, дні, коли все навколо ще буяє яскравими барвами, але вже відчувається подих осені; в такі літні дні, коли око радують спілі, налиті соком яблука, сливи, груші та виноград, 160 років назад 27 серпня народився відомий український поет Іван Якович Франко.

          З нагоди 160 річниці від дня народження Івана Франка у дошкільних навчальних закладах Саксаганського району для вихованців були проведені тематичні заняття «Дітям про Франка». Організовано літературні вечори, виставки ілюстрованих книжок з казками «У світі Франкової казки», вікторини, бесіди присвячені життю та творчій спадщині Івана Яковича Франка. Вихованці дитячих садочків із задоволенням знайомились з творчістю Івана Франка.

          Наприклад, в дошкільному навчальному закладі № 190, використовуючи яскравий настільний театр цікаво пройшла театралізація казки: «Лисиця і журавель» для дітей молодшої групи, діти середньої групи з зацікавленістю дивилися театралізацію казки: «Заєць та їжак» в обробці І. Франка.

          Для дітей дошкільного закладу № 222 вихователі провели тематичні заняття «Мандрівка в казку». Де дітям дошкільного віку були зачитані казки «Ріпка», «Лисиця та журавель», «Заєць та їжак» в обробці Івана Франка. В творах митця доступно вказано на моральні якості головних героїв казок.

          Дуже цікаво була проведена старшими дошкільниками для молодших вихованців навчального закладу №151 інсценізація казки «Лисичка та журавель». Вихованці здивували всіх присутніх на святі своїми акторськими здібностями, а разом з тим вчили маленьких глядачів людяності та вмінню розрізняти добро і зло.

          Всі учасники заходів мали змогу більше дізнатися про цікаві та маловідомі факти з життя та творчості Івана Франка, познайомилися з літературними виданнями творів поета, а також отримати насолоду від читання та прослуховування поетичних творів митця, перегляду мультфільмів та дитячого лялькового театру за творами І. Франка.