Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Це моя Україна! Це моя Батьківщина! Що, як тато і мама, одна!»

           24 червня 2016 року о 14.00 у приміщенні виконкому Саксаганської районної у місті ради відбудуться районні урочистості з нагоди відзначення в 20-ої річниці Конституції України.

          День Конститу́ції Украї́ни -  державне свято України. Святкується що-річно 28 червня на честь прийняття Конституції України того ж дня 1996 року. Джерелом права будь-якої держави є Конституція. Її ще називають Основним законом, який закладає підґрунтя організації і діяльності держави та формування у ній громадянського суспільства. Конституція – це своєрідний суспільний договір, у якому народ визначає основні напрямки свого подальшого розвитку та існування, гарантії прав та свобод громадян у суспільстві.

          Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, а також стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини, громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

          День прийняття Основного Закону – 28 червня – є державним святом – Днем Конституції України.

          Пам’ятаймо: “Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не захочемо бути” (О. Бойчук).

Вітаємо всіх мешканців району та міста з Днем Конституції України!