Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про проведення культурно - мистецьких заходів закладами культури у пришкільних таборах Саксаганського району

   Найтепліша та найблагодатніша пора року - це, звичайно ж, літо. Влітку вся природа живе на повну силу. Літо - це пора року, яке радує своїми барвами та різноманітними квітами. Літо – кольоровий сезон! Зеленіють дерева, на них зріють соковиті плоди, цвітуть квіти на клумбах, у полях та на луках…

   Нещодавно пролунав останній шкільний дзвоник і багато юних мешканців нашого району та міста готуються до теплої, веселої та грайливої пори року – літа! У Саксаганському районі із 02 червня 2015 року почали працювати табори із денним перебуванням дітей. Табір із денним перебуванням дітей — одна із масових форм канікулярного відпочинку в умовах школи у період літніх канікул. Це відпочинок дитини, сповнений яскравих вражень і гарного настрою, а літні канікули для школярів – це відновлення здоров’я, наповнення новими силами, розвиток творчого потенціалу, залучення до культурно - освітніх цінностей.

   Заклади культури Саксаганського району активно долучилися до проведення культурно - масових заходів для вихованців пришкільних таборів. Творчими, веселими масовими програмами, розробленими закладами культури району охоплено кожен пришкільний оздоровчий табір. Станом на 16. 06. 2015 кількість проведених культурно-мистецьких  заходів для дітей у пришкільних таборах району становить 60 штук (планових - 32; позапланових - 28).  Культурно - масові програми для дітей були насичені багатьма різнобарвними веселими програмами: концертами, розважальними програми, конкурсами малюнків на асфальті, інтерактивними ляльковими виставами, народознавчими подорожами, турнірами ерудитів, музичними калейдоскопами та інші. Кількість присутніх – 2390 чол. (в тому числі, 544 – глядачі лялькових вистав КП «Криворізький міський театр ляльок».

   Особливою популярністю користується у вихованців пришкільних таборів художньо-естетичний напрям роботи, бо саме заходи такої спрямованості сприяють розвитку обдарованості, дозволяють дітям реалізувати свої творчі можливості, спробувати себе в різних ролях, проявити свій творчий потенціал. Розвитку творчих здібностей учнів сприяють різноманітні заняття: малювання, робота з пластиліном, вироби з природного матеріалу, художня вишивка та інше. Також у таборах із денним перебуванням цікавим є краєзнавчий напрям виховної роботи - це різноманітні екскурсії та подорожі стежинами рідного району та міста. Кожного року діти подорожують різними маршрутами та відшуковують нові, ще невідомі їм куточки свого рідного міста.

   Усім мешканцям району та міста бажаємо щасливого веселого і радісного літа! Цікавих пригод та гарного настрою!