Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Молодь – це наше майбутнє

     Молодь – це передусім один із найважливіших стратегічних ресурсів країни, який здатний створювати та стимулювати розвиток інновацій, відтворювати матеріальні та інтелектуальні ресурси. Крім того, в умовах старіння суспільства навантаження на молодь дедалі зростає.

     На базі КЗШ І-ІІІ ступенів № 43 для учнів 10-11-х класів шкіл Саксаганського району та студентів ПТНЗ і комерційного технікуму пройшов районний форум «Будь здоров!», метою якого було створення молодіжної платформи для обговорення суспільних тенденцій, задач, пошук механізмів їх вирішення. Учасники форуму обговорили важливі соціальні питання, поділилися своїми думками і внесли конструктивні пропозиції, спрямовані на пропаганду здорового способу життя серед молоді Саксаганського району.

     Державна молодіжна політика є діяльністю держави, що спрямована на створення правових, економічних, соціальних, організаційних умов реалізації молоді, розвитку молодіжних організацій та інститутів громадянського суспільства, що діють у сфері вирішення проблем сучасної молоді. Такий зміст державної молодіжної політики передбачає наявність розвиненої системи координації діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства на різних рівнях вироблення та реалізації цієї політики. Про це свідчить зарубіжний досвід, в якому провідним принципом обґрунтування державної молодіжної політики виявляється побудова соціальної правової держави, що, закріплюючись на законодавчому рівні, свідчить про важливість врахування суспільного потенціалу молоді, специфіки її положення у суспільстві.