Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районні військово-спортивні змагання школярів «Патріоти Кривбасу» з нагоди 74-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників

   З метою пропаганди та популяризації престижу служби в збройних силах України, патріотичного  виховання учнівської молоді, що спонукає особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу, пробуджує національну самосвідомість, розвиває розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність, взаєморозуміння,  дружбу та взаємоповагу один до одного, а також перевірку фізичної підготовки школярів, в два етапи 19 лютого 2018 року на базі КЗШ № 68 (мкр. Гірницький, 3) та 21 лютого 2018 року на базі КСШ № 74 (мкр. Ювілейний, 1а) відбулися районні військово-спортивні змагання «Патріоти Кривбасу» серед збірних команд учнів закладів освіти 10-х класів, присвячені до 74-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників, в яких взяли участь 253 учнів з 23 закладів освіти.

   На параді відкриття районного військово-спортивного заходу для допризовників, гостей та вболівальників свою майстерність продемонстрували: курсанти Донецького юридичного інституту з показовим виступом з затримання правопорушників, військовослужбовці військової частини 3011 Національної гвардії України з показовим майстер-класом з надання первинної медичної допомоги при поранені з кровотечею, вихованці обласного фізкультурно-оздоровчого товариства «Бассай-Дай» з показовим номером ката та вихованки відділення художньої гімнастики комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8» КМР з показовим виступом зі стрічками.

   Згідно положенню змагань, допризовна молодь району змагалася в особисто-командних вправах у восьми дисциплінах: стрільбі з пневматичної гвинтівки, підтягуванні на перекладині, підготовці зброї до стрільби, стройовій підготовці, комплексній вправі за одну хвилину, ривку 16 кг гирі, змаганнях серед дівчат з накладанні кровоспинних пов’язок та командній вправі «перетягування канату».

   Переможці та призери  особистого заліку в військово-спортивних змаганнях були нагороджені грамотами та медалями. В загальнокомандному заліку переможцями районного заходу стала збірна команда КЗШ № 124 (вчитель Борбулевич І. В.), друге місце виборола збірна команда КГ № 91 (вчитель Лепендін О. О.), третє місце залишила за собою збірна команда КЗШ № 120 (вчитель Савченко Є. О.). В командній вправі «перетягування канату» кращими стали наступні заклади: І місце – КЗШ № 91 (вчитель Лепендін О. О.), ІІ місце – КСШ № 19 (вчитель Трофименко С. Ф.), ІІІ місце – КЗШ № 118 (вчитель Твердохліб О. М.).

   Всі команди-призери районних змагань були нагороджені кубками та грамотами.

   На заході був присутній депутат обласної ради від політичної партії «Опозиційний блок» Даценко Ігор Іванович, який привітав допризовників та вручив переможцям і призерам змагань з перетягування канату солодощі у вигляді тортів.

   Цього дня всі учасники змагань показали свої неабиякі здібності. І хай за положенням заходу призерами вважаються лише три команди, переможцями стали всі присутні, адже тут вирував справжній патріотичний український козацький дух, дружба та взаємоповага один до одного, величезний заряд позитивних емоцій та гарного настрою.

   Змагання перетворилися у справжнє яскраве видовище, яке активно підтримувалося вболівальниками та всіма присутніми.

   Молодь – це майбутнє нашого краю, країни, майбутнє нашого народу. Нинішні успіхи і перемоги молодих – це запорука благополуччя країни та суспільства у завтрашньому дні.

   Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні районного військово-спортивного заходу «Патріоти Кривбасу» адміністрації КСШ № 74 в особі директора Драч Оксани Павлівни, адміністрації Донецького юридичного інституту в особі директора Панченка Миколи Анатолійовича, командиру військової частини 3011 Національної гвардії України полковнику Мельнику В’ячеславу Миколайовичу та депутату обласної ради Даценку Ігорю Івановичу.