Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Поговоримо про наслідки

Негативні явища в молодіжному середовищі на сьогоднішній день є  однією з найгостріших проблем, яка постає перед суспільством.

Відомо, що робота по попередженню негативних явищ набагато ефективніша, ніж боротьба з її наслідками. Саме тому, одним із напрямків роботи служби у справах дітей є здійснення профілактичної роботи серед дітей та молоді району, спрямованої на зменшення девіантних проявів у молодіжному середовищі та популяризацію здорового способу життя.

Тож в рамках інформаційних зустрічей на тему «Профілактика негативних проявів у дитячому середовищі» на базі Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 119 та КЗО «Криворізький ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою»ДОР» проведенно лекції. Учні уважно слухали представників служби у справах дітей, відділу поліції, кримінально-виконавчої інспекції, лікаря-нарколога ОКЗ «Психо-неврологічний диспансер», сімейного лікаря КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» Криворізької міської ради».

Зокрема кожен виступаючий акцентував увагу присутніх на те, що підлітковий вік – один з найскладніших і найвідповідальніших періодів в розвитку особистості і підготовці її до дорослого життя. Це вік «бурі і тиску», підвищеної агресивності, імпульсивності, тривожності, це бажання  бути дорослим і наслідувати дорослих, часто таких, що мають асоціальну поведінку. Адже покликання дорослих – оберігати підростаюче покоління, тому ми повинні забезпечити значну увагу формуванню здорового способу життя та збереженню здоров’я, попередженню будь яких випадків негативних явищ.

Неповнолітні погодились з висновком, що проблеми починають вирішуватись тоді, коли ми перестаємо мовчати про них і починаємо обговорювати їх спільно.