Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Героїчне Криворіжжя

22 вересня Україна відзначає День партизанської слави. З метою вшанування пам’яті представників партизанського руху та підпільників Криворіжжя, у Саксаганському районі відбувся театралізований мітинг «Героїчне Криворіжжя». Традиційно він проходив біля братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 р.

Урочисто відкрив захід голова Саксаганської районної у місті ради В. Беззубченко. Він згадав мужність та самовідданість героїв Другої світової війни, які ціною власного здоров’я та життя наближали перемогу в ім’я мирного майбутнього мільйонів своїх співвітчизників.

На заході також були присутні: ветерани Великої Вітчизняної війни, голова Асоціації ветеранів війни та бойових дій, депутат Дніпропетровської обласної ради Доценко І. І., голова Криворізької міської організації ветеранів Дабіжа М. К., депутати районної у місті ради, керівники та представники трудових колективів, підприємств, закладів, установ, учнівська та студентська молодь, мешканці району – всього понад 500 осіб.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто своєю хоробрістю, героїзмом та любов’ю до Батьківщини мужньо протистояв ворогу та наближав звільнення рідної землі від окупації.