Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Перший міський турнір зі стрітболу на Кубок генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» групи «Метінвест» Шевчика Дмитра Володимировича

   З метою розвитку стрітболу в місті, як різновиду баскетболу, зміцнення здоров’я учнів шляхом залучення їх до регулярних занять ігровими видами спорту, виявлення здібних спортсменів та популяризації здорового способу життя, 20 вересня 2016 року на базі КЗШ № 21 (вул.  Спаська,  8а),  відбувся міський турнір зі стрітболу на Кубок генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» групи «Метінвест» Шевчика Дмитра Володимировича серед юнацьких і дівочих збірних команд учнів закладів освіти 9-11 класів. В спортивних змаганнях взяли участь 68 спортсменів з 17 команд: 9 юнацьких команд (КЗШ № 21,  КЗШ № 124, КНВК № 35, КЗШ № 78, КЗШ № 59, КЗШ № 62, КЗШ № 1, КГ № 95, КНПМЛ № 81 та 8 дівочих команд (КЗШ № 21, КЗШ № 124, КЖЛ, КЗШ № 27, КЗШ № 73, КЗШ № 130, КЗШ № 12, КЗШ № 26).

   Турнір розпочався зі святкового параду учасників змагань, до яких з вітальним словом звернулися генеральний директор ПрАТ «ЦГЗК» групи «Метінвест» Шевчик Дмитро Володимирович та голова Саксаганської районної у місті ради Беззубченко Валерій Вікторович.

   Згідно з жеребом дівочі та юнацькі команди були розділені на дві групи, де виборювали право грати у півфінальних іграх.

   У перерві перед півфінальними іграми серед учасників турніру була проведена першість з кидків м’яча у кільце з дальньої дистанції за одну хвилину. Кращим серед юнаків з результатом 13 влучень став учень КЗШ № 59  Павленко Євген (тренер Найдюк Н. В.), кращою серед дівчат з результатом 9 влучень стала учениця КЖЛ Троскіна Христина (тренер Павлова В. В.). Переможці першості з дальніх кидків у кошик були нагороджені солодкими призами у вигляді тортів.      

   В матчі за ІІІ-IV місця серед юнаків зустрічалися команди КЗШ № 21 (тренер Токарчук Ю. Т.) та КГ № 95 (тренер Лахно Д. В.), де сильнішою, з рахунком 7:15, виявилася команда гімназистів.

   В фінальній грі за І-ІІ місце серед юнаків зустрічалися переможці групової першості команди КЗШ № 62 (тренер Жданович А. М.) та КЗШ № 124 (тренер Борбулевич І. В.), де сильнішою, з рахунком 17:8, виявилася команда КЗШ № 62.

   В матчі за ІІІ-IV місця серед дівчат у двобої між собою зустрілися команди КЖЛ (тренер Павлова В. В.) та КЗШ № 73(тренер Іванова Ж. В.), де сильнішою, з рахунком 21:4, стала команда ліцеїстів.

   В фінальній грі за І-ІІ місце серед дівчат зустрілися переможці групової першості команди КЗШ № 21 (тренер Токарчук Ю. Т.) та КЗШ № 124 (тренер Борбулевич І. В.), де сильнішою, з рахунком 18:8, стала команда КЗШ № 21.

   Організаційним комітетом були визначені кращі гравці турніру, ними стали:

серед дівчат:

-         кращим центровим – Олійник Карина (КЗШ № 124);

-         кращим захисником – Троскіна Христина (КЖЛ);

-         кращим нападником – Фокіна Катерина (КЗШ № 21);

серед юнаків:

-         кращим центровим – Баланда Кирило (КЗШ № 62);

-         кращим захисником  - Дмитрук Данило (КГ № 95);

-         кращим нападником – Галка Олександр (КЗШ № 124).

   На церемонії нагородження першого міського турніру зі стрітболу на Кубок генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» групи «Метінвест» Шевчика Дмитра Володимировича серед юнацьких і дівочих команд закладів освіти 9-11 класів, Шевчик Дмитро Володимирович разом з Беззубченком Валерієм Вікторовичем вручили всім командам-учасницям спортивного заходу баскетбольні м’ячі, команди-призери змагань отримали кубки, грамоти та медалі, а команди-переможці турніру – головні Кубки, грамоти, медалі, комплекти баскетбольної форми та сертифікати на придбання спортивного взуття.  

   Підводячи підсумки першого міського турніру зі стрітболу на Кубок генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» групи «Метінвест» Шевчика Дмитра Володимировича серед юнацьких і дівочих команд закладів освіти 9-11 класів, від лиця мешканців міста, хочеться щиро подякувати групі «Метінвест», в особі Дмитра Володимировича, за велику роботу щодо популяризації здорового способу життя в місті шляхом відновлення спортивної інфраструктури закладів освіти, розбудови нових спортивних майданчиків та організацію спортивно-масових заходів і змагань, збираючи під свої знамена підростаюче покоління та молодь.

   Тож, побажаємо першому турніру зі стрітболу довгого життя! Ще раз поздоровляємо всіх його учасників зі святом спорту та здорового способу життя. Не забувайте - «В здоровому тілі, здоровий дух», що робить наше життя довгим та щасливим!