Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Повір у себе» і все здійсниться

         З метою допомоги дітям з особливими потребами адаптуватися у середовищі однолітків, відчувши себе його рівноправними членами, сприяти їх творчій реалізації та всебічному розвитку, навчити їх вірити у свої сили та можливості, 30 листопада 2016 року о 13.00 в спортивному залі Криворізького природничо-наукового ліцею (вул. Володимира Великого, 32а) відбувся традиційний районний спортивно-розважальний фестиваль «Повір у себе» для дітей-інвалідів, які навчаються вдома за індивідуальною формою.

          Фестиваль «Повір у себе» щорічно відкриває нові творчі таланти, виховує милосердя в серцях дорослих і дітей та головне – допомагає дітям з особливими потребами вірити в себе.

          Ніколи ми так сильно не відчували потребу у любові та єдності, як зараз. Доброта, щиросердне співчуття, небайдужість до проблем ближнього і роблять людину – Людиною.

          Вступним словом захід відкрили Криворотній Ігор Іванович – заступник голови Саксаганської районної у місті ради та директор з персоналу Пат «Арселор Міттал Кривий Ріг» Анжей Випих, які привітали учасників і гостей на традиційному районному спортивно-розважальному фестивалі, побажали міцного здоров’я, мирного неба та здійснення всіх найбажаніших мрій.

          У програмі заходу, присвяченій спортивній тематиці, 39 дітей поринули у вир ігрової програми, взявши участь у змаганнях з шашок, шахів, естафетних конкурсах («Піраміда Хіопса», «Перекоти поле», «Будинок доброти»), були задіяні в майстер-класі виготовлення сувенірів своїми від студії юних техніків, боді-арту від ЦДЮТ «Сонях» і квілінгу від ЦТКЕУМ «Мандрівник». Розважальну та спортивну програму заходу для учасників фестивалю підготували: комунальні позашкільні навчальні заклади «Дитячо-юнацька спортивна школа № 8» (вихованці відділення художньої гімнастики), «Центр спорту для дітей, юнацтва та молоді «Олімп» (вихованки гуртка фітнес-аеробіка), студія естрадного вокалу «Зоряний шлях», збірна команда міста Кривого Рогу з воркауту «Bars styler» ГО «Ореол» (капітан команди Кацко Владислав), учні Криворізького природничо-наукового ліцею та комунальне підприємство «Криворізький міський театр ляльок».

          На передодні районного свята серед учасників заходу було проведено конкурс творчих робіт на тему «Світ, у якому я живу», в якому взяли участь 24 дитини. Журі оцінило роботи в 10 номінаціях. На згадку про святковий районний фестиваль всіх дітей-учасників конкурсу та всього заходу, нагородили грамотами, солодощами та подарунками від ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг».

          До речі, мультимедійний фільм спортивно-розважального фестивалю «Повір у себе» минулих років та виставку цікавих дитячих робіт можна було спостерігати в день свята в холі Криворізького природничо-наукового ліцею.

          На заході серед гостей були присутні видатні спортсмени Криворіжжя – Майстер спорту України з боксу Шевадзуцький Ігор та Майстер спорту міжнародного класу Бєляк Тимур, які впродовж всього заходу спілкувалися з дітьми, підтримували їх під час конкурсів і змагань, а також здійснили почесну церемонію нагородження учасників спортивних естафет.

          Переможці, призери та учасники конкурсів, естафет і змагань були нагороджені медалями та солодкими призами. Найбільш активним і навіть сором’язливим (пасивним) учасникам спортивно-розважального фестивалю  гості спортсмени подарували пам’ятні подарунки та свої щирі побажання добра, здоров’я, успіху та впевненості в собі і своїх силах.

          Виконком Саксаганської районної у місті ради виражає вдячність ПАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг», ПП «Чисте місто», поліграфічному центру «Октан-Прінт» та депутату районної у місті ради Резниченку Олексію за допомогу в організації проведення дитячого свята.

          Захід був висвітлений ТРК «Рудана», 1 годской та КДТ.