Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворізька північна ОДПІ повідомляє

До уваги суб’єктів господарювання та громадян!

Державна фіскальна служба України повідомляє, що з 20 липня поточного року буде змінено номер телефону для прийняття:

-          інформації на сервіс «Пульс»;

-         усних звернень громадян;

-         інформації про особу, стосовно якої поводиться перевірка, щодо поширення на неї заборон відповідно до Закону України «Про очищення влади».

 Отримати інформаційно-довідкові послуги, залишити інформацію щодо неправомірних дій та бездіяльності працівників органів ДФС та інших питань можна зателефонувавши до Контакт-центру ДФС за номером 0800-501-007 та обравши відповідний напрямок у меню інтерактивного голосового автовідповідача:

0-    для отримання інформації з питань стану обробки електронної звітності та опрацювання файлів запитів про доходи для призначення субсидій;

1-    для отримання інформаційно-довідкових послуг;

2-    з питань щодо електронного цифрового підпису;

3-    для залишення усного звернення відповідно до Закону України «Про звернення громадян»;

4-    для залишення інформації на сервіс «Пульс»;

5-    для залишення інформації про особу, стосовно якої проводиться перевірка, щодо поширення на неї заборон відповідно до Закону України «Про очищення влади»;

6-    Для залишення повідомлення  від працівників ДФС про порушення Закону України «Про запобігання корупції» іншою особою ДФС;

7-    для отримання довідкової інформації».

 

Представники платника податків

Криворізька північна ОДПІ повідомляє, що визначення представників платника податків наведено у статті 19 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

Відповідно до п.19.1 ст.19 ПКУ платник податків веде справи, пов’язані зі сплатою податків, особисто або через свого представника. Особиста участь платника податків в податкових відносинах не позбавляє його права мати свого представника, як і участь податкового представника не позбавляє платника податків права на особисту участь у таких відносинах.

Представниками платника податків визнаються особи, які можуть здійснювати представництво його законних інтересів та ведення справ, пов’язаних із сплатою податків, на підставі закону або довіреності. Довіреність, видана платником податків – фізичною особою на представництво його інтересів та ведення справ, пов’язаних із сплатою податків, має бути засвідчена відповідно до чинного законодавства (п.19.2 ст.19 ПКУ).

Згідно з п.19.3 ст.19 ПКУ представник платника податків користується правами, встановленими ПКУ для платників податків.

 

Внесено зміни до програмного забезпечення ДФС для формування та подання звітності в електронному вигляді

Криворізька північна ОДПІ інформує, що на головній сторінці офіційного веб-порталу Державної фіскальної служби України (далі – ДФС) в електронному сервісі «Електронна звітність» у розділі «Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності»» (http://sfs.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/) розміщено перелік змін та доповнень до «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності»» (версія 1.25.17.0) станом на 22.06.2017.

1. З метою забезпечення приймання та автоматизованої обробки фінансової звітності, яка є додатком до податкової декларації з податку на прибуток банку додано наступні форми:

- J0902202 – Звіт про фінансовий стан (Баланс) /Проміжний скорочений звіт про фінансовий стан (Баланс);

- J0902302 – Звіт про прибутки і збитки та інший сукупний дохід(Звіт про фінансові результати) / Проміжний скорочений звіт про прибутки і збитки та інший сукупний дохід (Звіт про фінансові результати);

- J0902402 – Звіт про прибутки і збитки / Проміжний скорочений звіт про прибутки і збитки;

- J0902502 – Звіт про сукупний дохід / Проміжний скорочений звіт про сукупний дохід;

- J0902602 – Звіт про зміни у власному капіталі (Звіт про власний капітал) / Проміжний скорочений звіт про зміни у власному капіталі (Звіт про власний капітал);

- J0902702 – Звіт про рух грошових коштів / Проміжний скорочений звіт про рух грошових коштів за прямим методом;

- J0902802 – Звіт про рух грошових коштів / Проміжний скорочений звіт про рух грошових коштів за непрямим методом.

2. З метою удосконалення існуючих електронних сервісів для платників податків додано наступні форми:

- F/J1312301 – «Додаток до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатні для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» – Таблиця даних платника податків.

 

Про зміни до деяких форм податкових декларацій

Криворізька північна ОДПІ нагадує, що 30.06.2017 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 13.05.2017 №495 «Про затвердження змін до деяких наказів Міністерства фінансів України», що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30.05.2017 за №675/30543, (далі – Наказ №495).

Зазначеним Наказом внесено зміни до:

● форми податкової декларації збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.07.2015 №654, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.08.2015 за №947/27392;

● форми податкової декларації екологічного податку, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 №715, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 03.09.2015 за №1052/27497 (зі змінами).

Форми цих податкових декларацій приведені у відповідність до чинних норм Податкового кодексу України з урахуванням змін, внесених, зокрема, Законом України від 21.12.2016 №1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні».

Наказ №495 опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 30.06.2017 №51.

 



Натисніть для перегляду повного тексту документа