Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Конституція – фундамент державного устрою

28 червня 1996 року стало знаменною віхою державної історії в житті України та її народу. Після тривалого і напруженого конституційного процесу, який тривав п’ять років, була нарешті ухвалена нова Конституція України.

Головний Закон України став основою, гарантією розвитку держави, громадянського суспільства, особистості. Він остаточно закріпив статус України як демократичної, суверенної, правової та цілісної країни.

Конституція України пройшла непростий історичний шлях, увібравши в себе найкращі політичні та правові ідеї багатовікової української історії державотворення. Основою сучасного Головного Закону стали напрацювання першого українського проекту Конституції гетьмана війська Запорізького Пилипа Орлика, найкращі правові доробки В’ячеслава Липинського, Михайла Грушевського, членів Кирило-Мефодіївського братства, конституційні акти Української Народної Республіки.

Ухвалення Конституції стало апогеєм боротьби українського народу за самостійність та суверенітет, політичне розуміння, мудрість та верховенство національних інтересів. І сьогодні саме це є пріоритетом українського суспільства, яке впевнено прямує шляхом європейського розвитку та процвітання.