Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Обережно чадний газ!

     Шановні мешканці району! Виконком районної у місті ради звертається із закликом неухильно дотримуватися правил безпеки при користуванні газовими приладами, перебуванні в автомобілі тощо.

     Отруєння чадним газом відбувається майже непомітно. Газ не має яскраво вираженого запаху, тому погіршення стану можна відчути лише при серйозних симптомах. Це не тільки сильний головний біль та блювання, – наслідком може стати й загальне погіршення самопочуття. Після проходження цієї стадії настає сон, а це період, під час якого можливості вижити без сторонньої допомоги практично не залишається. Смерть може наступити протягом півгодини після втрати свідомості.

          Як уникнути отруєння чадним газом:

1.Завжди тримайте відкритим вікно під час користування газовими приладами.

2.Важливо! Перевіряйте тягу перед включенням і під час використання газових приладів! Користуйтеся газовими приладами тільки при наявності тяги в димоходах і вентиляційних каналах!

3. не можна переносити газові водонагрівачі, а тим паче змінювати підключення димовідвідної труби. Виведення продуктів горіння в вентиляційну систему будинку замість димохідної може призвести до отруєння як мешканців квартири порушників, так і суміжних квартир. Це стосується також квартир багатоквартирних будинків, в яких встановлено автономне газове опалення.

4. Ні в якому разі не вмикайте одночасно примусово-витяжні прилади на кухні («витяжки») та газові водонагрівачі. Взагалі влаштування примусової вентиляції в приміщеннях, де розташовані прилади і апарати з відводом продуктів горіння в димоходи забороняється.

5. Експлуатуйте тільки справні газові прилади, не змінюйте конструкцію приладів опалення, здійснюйте регулярне технічне обслуговування газових з залученням спеціалістів. Майже вся газові прилади оснащенні автоматичною системою що перериває роботу приладу у разі порушення відводу продуктів горіння, тож якщо газовий прилад сам вимикається не «ремонтуйте» прилад – варто перевірити димовідвідну систему. Експлуатація газових водонагрівачів з несправними або відсутніми автоматичними пристроями відключення забороняється.

6.Слідкуйте за технічним станом димових і вентиляційних каналів. Вони повинні бути цілими і незасміченими. За необхідності звертайтеся у спеціалізовану службу ремонту.

     Також зверніть увагу чи не надали «ведмежу» послугу вам ваші сусіди порушивши систему димовідводу будинку, або здійснивши вивід продуктів горіння від своїх приладів опалення вам до вікна.

     Якщо у Вас виникли підозри щодо отруєння чадним газом – негайно викликайте швидку допомогу, до її приїзду вимкніть усі газові прилади, відчиніть вікна або вийдіть на вулицю.