Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Чому разом із ID-карткою видають витяг з Єдиного державного демографічного реєстру про місце проживання?

ІD-картка, це документ, що заміняє  паперовий паспорт, аби полегшити взаємодію з державними органами та не збирати всілякі довідки для отримання послуг. Таким чином, поступово Україна переходить до електронної системи урядування.

Інформація, яка протягом життя може змінюватися, записується лише до електронного чіпу ID-паспорта. Її можна змінити без необхідності виготовлення (і відповідно до оплати) нового документа у підрозділі міграційної служби.

Тобто, інформація, щодо місця проживання, є лише на електронному носії ID-картки.

До тих пір, поки повноцінно не запрацює електронне урядування в країні та всі державні інституції будуть обладнанні приладами для зчитування електронної інформації, з метою уникнення ускладнень із підтвердженням місця реєстрації, державна міграційна служба разом з ID-карткою безкоштовно видає громадянам паперовий витяг з реєстру про реєстрацію місця проживання.

Він подається у випадках, коли необхідно підтвердити документально місце реєстрації та за умови, що установа, яка вимагає такого підтвердження не має технічної можливості зчитати інформацію з чіпа.

У разі зміни місця проживання особі видається довідка про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання, а також вилучається раніше видана довідка про реєстрацію місця проживання для подальшого знищення, внесення інформації до безконтактного електронного носія здійснюється територіальним підрозділом ДМС на підставі такої довідки.