Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День поетичного настрою

З нагоди святкування Всесвітнього дня поезії на День поетичного настрою «Поезії промінчик золотий», бібліотека-філіал № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР запросили до себе майстрів поетичного слова нашого краю, його яскравих представників, щоб показати громаді міста, що Кривий Ріг не просто індустріальний гігант, багатий рудою і металом, Кривий Ріг – осередок культурного життя, багатий талановитими митцями.

Поети — люди, багаті душею. Вони здатні до вияву сильних емоцій, їм властиве почуття прекрасного. Це спонукає їх до вияву подяки Творцеві за життя, розмаїття природи (флори і фауни) у поетичній формі. У віршах найбільш точно виражена думка автора, його переживання, ставлення до життя. Кожен вірш — це сповідь поета, якийсь незабутній епізод.

В гості до любителів книги і поетичного слова завітали: Ф.З. Мамут, Є. Пантело, В. Галех, В.Стецюк, Н.Йолкіна, В. Віслоух.

День поезії розпочався з 10 години ранку для наймолодших слухачів і протягом дня до бібліотеки приходили групи любителів поезії. Це були учні 120, 72, 107 шкіл, учні Криворізького науково-природничого ліцею. Діти не тільки мали змогу почути вірші у виконанні відомих поетів Криворіжжя, послухати пісні у виконанні поета-барда, а й самі мали змогу почитати свої перші творчі доробки, винести на розсуд аудиторії і маститих авторів свої вірші, прозові твори.

Задоволені, сповнені гарного настрою і натхнення і поети, і юні поціновувачі поетичного слова домовилися продовжувати подібні зустрічі.