Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ПОВЕРНЕННЯ...

У Саксаганському районі відпрацьовано систему роботи, яка передбачає своєчасне виявлення дітей, яким потрібна допомога, їх облік та соціальний супровід. Всі служби, установи та громадські організації району об'єднуються для здійснення соціального патронату, профілактичної роботи і соціальної реабілітації дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Адже вчасне виявлення сімей, що потребують соціальної допомоги, надає змогу запобігти куди більшій біді. Задля збереження сімейних стосунків постійно проводиться профілактична та роз’яснювальна робота з батьками, надаються консультації психологів.

У грудні 2016 року надійшло повідомлення про аморальну поведінку одинокої матері, яка має на вихованні двох малолітніх дітей.

Працівниками сектору ювенальної превенції Саксаганського відділення поліції, службою у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради та Криворізьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді негайно було здійснено рейд у сім’ю.

Під час відвідування, що побачили члени комісії? Мати та її співмешканець були в стані алкогольного сп’яніння, бруд, безлад у квартирі, відсутність їжі, двох малолітніх дітей, які були налякані нетверезими дорослими.

Малолітніх дітей було обстежено лікарями та влаштовано до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей..

Матір дітей та її співмешканця, сусіди характеризували вкрай негативно: зловживання алкогольними напоями, чоловік мав агресивний характер, влаштовував бійки, сварки, діти його боялися.

Мати категорично відмовлялася від лікування та допомоги, уникали спілкування із соціальним працівниками, не відвідувала дітей у державному закладі.

Так як, подальше перебування дітей у родині загрожувало їх життю та здоров’ю, виконкомом Саксаганської районної у місті ради було подано позовну заяву до суду про позбавлення батьківських прав матері.

Наприкінці 2017 року біологічним батьком старшого хлопця визнано батьківство та за письмовою згодою матері дитина наразі мешкає у сім’ї батька в іншій державі.

Від’їзд сина вразив маму. Вона зрозуміла, що без своїх діточок життя втрачає сенс, замирає серце, щемить у грудях.

З матір’ю неодноразово проводилися зустрічі, профілактичні бесіди, вона пройшла курс лікування від алкогольної залежності, привела приміщення до санітарно-гігієнічний вимог, відвідувала сина у державному закладі, влаштувалися на роботу.

Рішенням комісії з питань захисту прав дитини малолітнього хлопчика повернуто на виховання матері, позов органу опіки та піклування залишено без розгляду. Мати довела, що буде дбати про своїх дітей, яких любить та чекає вдома, у сімейному оточенні.

Хай щастить вам, Олександре та Ярославе, у родині!