Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Безпека понад усе!

З метою набуття у підростаючого покоління навичок свідомого, поважного ставлення до збереження здоров’я і життя в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, залучення дітей до масово-роз’яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності та напередодні весняних канікул у закладах освіти району з 19.03.2018 по 23.03.2018 проведені «Тижні безпеки життєдіяльності».

Невід’ємною частиною нашого життя має стати дотримання правил безпеки та знання першої допомоги. Тож учасники освітнього процесу  отримували певний досвід з правил дорожнього руху, пожежної та електробезпеки, правил поводження на воді та навчались правилами першої допомоги за прикладом агітбригад, які створені на базах закладів освіти та залучення представників патрульної Поліції.

Медичні сестри теж долучилися до корисної справи та проводили пізнавальні бесіди, а також навчали практичних дій з надання першої медичної допомоги.

Надзвичайна ситуація – це подія, порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об’єкті або території, спричинених аварією, катастрофою, стихійним лихом або іншою небезпечною ситуацією, яка призводить (може призвести) до загибелі людей або значних матеріальних збитків. Тож учасники освітнього процесу повторили правила поведінки у складних ситуаціях та пригадали дії при евакуації.

Не залишилася в стороні і робота з батьками, котрі долучилися до різних форм роботи. Крім того, що вони отримали пам’ятки безпечного поводження вдома і не тільки,  в закладах освіти проведені батьківські всеобучі, приймали участь в брейн-рингах та вікторинах.