Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Перший відкритий районний турнір з боксу серед юнаків 2004-2005 років народження на Кубок генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» групи «Метінвест» Шевчика Дмитра Володимировича

З метою пропаганди здорового способу життя, залучаючи до регулярних занять спортом підлітків та молодь, популяризації та розвитку боксу в Саксаганському районні та місті, удосконалюючи і підвищуючи спортивну майстерність молодих боксерів, 14-15 грудня 2017 року в боксерському залі комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8» КМР (вул. Генерала Радієвського, 24)  відбувся І відкритий районний турнір з боксу серед юнаків 2004-2005 років народження на Кубок генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» групи «Метінвест» Шевчика Дмитра Володимировича. В спортивних змаганнях взяли участь 64 спортсменів з шести команд міста: ДЮСШ № 8, ДЮСШ № 10, ДЮСШ № 3, СК «Молодість», СК «Патріот», СК «Північне сяйво». Захід зібрав понад 200 вболівальників та цінителів боксу.

На урочистому параді відкритті турніру до всіх учасників і вболівальників з вітальним словом звернувся генеральний директор ПрАТ «ЦГЗК» групи «Метінвест» Шевчик Дмитро Володимирович після чого особисто вручив пам’ятні Подяки сім’ям найбільш обдарованих спортсменів та символічно вдарив у гонг відкривши спортивний захід.

Стартували змагання з показових двобоїв трьох пар дорослих спортсменів, що є діючими членами збірної команди Дніпропетровської області.

Дводенний турнір вразив різноманітністю в плані техніки та тактики ведення бою від всіх представників команд. Юні боксери демонстрували силу волі, жагу до перемоги та непоступливість, ні шкодуючи а ні себе, а ні суперника.

Переможці та призери турніру в 20 вагових категоріях особистого заліку були нагороджені пам’ятними медалями та подарунками.       

Організаційним комітетом відкритого районного турніру були визначені кращі боксери в трьох номінаціях, які отримали пам’ятні дипломи, ними стали:

в номінації «За видовищний бій»:

- Темненко Ростислав (СК «Патріот» тренер Орловський Геннадій);

- Вердієв Ельнур (СК «Північне сяйво» тренер Кєкало Ігор);

в номінації «За волю до перемоги»:

- Бірюков Артем (СК «Молодість» тренер Паненков Микола);

в номінації «За кращу техніку ведення бою»:

- Басов Олексій (ДЮСШ № 3 тренер Бандурін Руслан).

Головний командний приз – Кубок генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» групи «Метінвест» Шевчика Дмитра Володимировича та чотири комплекти боксерських рукавичок і шоломів дістався команді вихованців комунального позашкільного навального закладу «ДЮСШ № 8» КМР під керівництвом досвідчених тренерів: Біляндри Олексія, Хомази Олександра, Кучерявого Олександра, Шолома Богдана, Ольховського Семена та Довиборцева Олександра.

Всі команди-учасниці турніру отримали солодкі подарунки у вигляді тортів.

Заохочувальними пам’ятними призами за незалежне та відмінне суддівство відмітили суддівську колегію у складі:

- головного судді турніру Біляндри Олексія;

- головного секретаря змагань Хомази Олександра;

- рефері в ринзі – Шолома Богдана та Матюгіна Ігоря;

- бокові судді – Жуков Сергій, Кучерявий Олександр, Орловський Геннадій, Паненков Микола, Кєкало Ігор, Бандурін Руслан.

За високий рівень підготовки спортсменів, вагомий внесок у розвиток та популяризацію боксу в місті, заохочувальними пам’ятними призами були відмічені чотири найкращі тренери:

- Паненков Микола (СК «Молодість»);

- Жуков Сергій (ДЮСШ № 10);

- Орловський Геннадій (СК «Патріот»);

- Кєкало Ігор (СК «Північне сяйво»).

Так трапилося, що дата проведення фінальної частини турніру співпала з ювілейним Днем народження провідного у місті та за його межами фахівця, тренера-викладача з боксу комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 8» КМР Хомази Олександра Миколайовича, якому виповнилося 70 років. Все спортивне товариство аплодувало стоячи, щиро вітаючи видатного тренера.

Підводячи підсумки першого відкритого районного турніру з боксу на Кубок генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» групи «Метінвест» Шевчика Дмитра Володимировича серед юнаків 2004-2005 років народження, від лиця всієї боксерської спортивної громади, хочеться щиро подякувати групі «Метінвест», в особі Дмитра Володимировича, за велику роботу щодо популяризації здорового способу життя в місті шляхом відновлення спортивної інфраструктури закладів освіти, розбудови нових спортивних майданчиків та організацію спортивно-масових заходів і змагань, збираючи під свої знамена підростаюче покоління та молодь.

Тож, побажаємо турніру з боксу довгого життя! Ще раз поздоровляємо всіх його учасників зі святом спорту. Не забувайте - «В здоровому тілі, здоровий дух», що робить наше життя довгим та щасливим!