Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Гірська дистанція» в ЦТКЕУМ «Мандрівник»

08 грудня 2017 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник» Криворізької міської ради відбулося урочисте відкриття спортивної кімнати «Гірська дистанція» для проведення занять з техніки гірського туризму у закритих приміщеннях, а також навчальної кімнати для проведення теоретичних занять.

Одним із напрямків, який впливає на стан здоров'я дитини є активний туристсько-спортивний спосіб життя, який має особливо велике значення для учнівської молоді. Тому заняття туризмом є невід’ємною частиною гармонійного і повноцінного розвитку дитини.

Цей день для трудового колективу, вихованців та батьків ЦТКЕУМ «Мандрівник» справді важлива і така довгоочікувана подія.

Ініціаторами створення спортивних кімнат стали керівники гуртків Олексій Григорович Гапонов та Сергій Євгенійович Покусай.

Завдяки спільним зусиллям відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради, працівників закладу та батьківської громадськості відремонтовано стіни, стелю, підлогу, проведено нову електропроводку, замінено 100 м2 вікон на енергозберігаючі, придбано 200 м альпіністської мотузки, 40 шт. анкерів для облаштування спортивних дистанцій, спортивне спорядження для вихованців, яке використовується під час занять з техніки гірського туризму, та захисна сітка для вікон.

Після урочистого відкриття спортивних кімнат відбулася відкрита товариська зустріч з техніки гірського туризму «Змагання зв’язок» для учнівської молоді, у якій взяли участь дві команди ЦТКЕУМ «Фортуна» та дві команди ЦТКЕУМ «Мандрівник». По закінченню товариської зустрічі всі команди нагороджені грамотами.