Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Ми завжди поруч!

Підлітки, які мають статус дитини-сироти, або дитини, позбавленої батьківського піклування, - саме з такою категорією неповнолітніх, яким ось-ось виповниться 18 років, зустрілись працівники виконкому під час засідання робочої групи з питань координації соціальної роботи, оскільки тепер життєві питання їм треба вирішувати самостійно, адже поряд немає батьків…

Всі діти на території України, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного, етнічного або соціального походження, майнового стану, стану здоров’я та народження дітей і їх батьків (чи осіб, які їх замінюють) або будь-яких інших обставин, мають рівні права і свободи.

Держава гарантує всім дітям рівний доступ до безоплатної правової допомоги, необхідної для забезпечення захисту їхніх прав.

Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відповідно до їх компетенції, визначеної законом, забезпечують вирішення питань щодо забезпечення прав дітей, які мають статус дитини-сироти, або дитини, позбавленої батьківського піклування,     а також для захисту особистих і майнових прав та інтересів дітей.

Службою у справах дітей один раз на квартал проводяться зустрічі з дітьми зазначеної категорії. Метою засідань є роз’яснення молодим людям їх законних прав та інтересів, соціальних послуг, прав та обов’язків тощо.

Як отримати одноразову допомогу? Як вирішити проблему працевлаштування? Як отримати житло? Ці та інші питання мають чіткі відповіді. Крім того, кожен отримує пам’ятку, де зазначено адреси та телефони спеціалістів, які відповідають за той чи інший напрямок роботи.

Нещодавно відбулося засідання робочої групи з питань координації соціальної роботи з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківських прав.

Членами робочої групи було доведено до відома  присутніх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування наступні питання:

- отримання одноразової допомоги по досягненню повноліття;

- надання допомоги дітям зазначеної категорії з питання працевлаштування;

- порядок виплат соціальної допомоги піклувальникам на підопічних;

- житлові питання, а саме, постановка на позачерговий квартирний облік.

Щиро сподіваємось, що висвітлені питання допоможуть особам, які мають особливий статус, впевнено крокувати самостійним, дорослим, повним життям.

З приводу вищезазначених питаннь, Ви можете звернутися до служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради за телефоном: 64-10-51, 64-50-15 або за адресою: вул. Володимира Великого, 32.