Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Герої АТО: вас знаємо поіменно

14 червня, в Кривому Розі День вшанування учасників антитерористичної операції. Ми згадуємо Героїв, які загинули на сході України. 130 загиблих криворіжців. Вічна пам`ять. Четвертий рік ми згадуємо на мітингу-реквіємі загиблих воїнів хвилиною мовчання, свічками і молитвами, квітами до монументів, пам`ятників, меморіальних дошок Героям АТО.

Бібліотека – філія № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР долучилась до вшанування загиблих Героїв і провела з дітьми захід «Герої АТО: вас знаємо поіменно».

Чому саме 14 червня? Рівно чотири роки тому, біля Луганського аеропорту, російські найманці-бойовики здійснили терористичний акт проти військових Збройних Сил України, збивши військово-транспортний літак Іл-76, 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних Сил України. На борту перебувало 40 десантників та 9 членів екіпажу. Загинули всі 49 військових і це стало найбільшою одночасною втратою Збройних Сил України за період її незалежності.

32 десантника з Дніпропетровської області, 6 - з Кривого Рогу. Скалічено долі сімей. Наше місто сумує в скорботі. Кривий Ріг пам`ятає і не пробачить ніколи.