Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Католицьке Різдво – ще один вихідний день!

Відповідно до Закону України від 16. 11. 2017 № 5496 «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів» 25 грудня визначене офіційним святковим днем в Україні.

Різдво Христове – найзначуще свято у всьому релігійному календарі, адже саме в цей день, за легендою, з’явився на світ Ісус Христос.

Католицьке Різдво, яке щорічно  відзначається 25 грудня, має давню історію та особливості святкування і традиції, які поважають католики по всьому світі. Це свято є державним у більш ніж 145-ти країнах світу, а з цього року – і в Україні. При ухваленні рішення про встановлення цього дня вихідним, Рада виходила з необхідності забезпечити право значної частини населення України на святкування того дня, який відповідає їх релігійним та світоглядним переконанням, і долучити цей день до числа офіційних святкових днів України. Таким чином, у законі про працю навпроти Різдва Христового відтепер стоятимуть дві дати – 7 січня і 25 грудня.

Слід зазначити, що цього року католицьке Різдво припадає на понеділок, а це значить, що в українців буде цілих три дні на відпочинок! Також три дні – 30 і 31 грудня, а також 1 січня триватимуть і новорічні свята. Потім доведеться чотири дні попрацювати, а з 6 січня можна зануритися в різдвяні клопоти. Таким чином, у нас буде достатньо вихідних днів, щоб як слід відпочити і провести довгоочікувані зимові свята в колі рідних і близьких!