Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Фармацевт на сторожі Вашого здоров'я

   Ми ніколи не замислюємося про те, які медикаменти знаходяться в нашій аптечці, поки не захворієм. І дуже часто виявляється, що самого простого лікарського засобу, необхідного в даний момент, в ній немає. Темп життя не дає часу на відвідування лікаря в лікарні. Тому першим ділом ми йдемо в аптеку, щоб порадитися з фармацевтом і придбати саме вигідні нам і необхідні ліки.

   Працівники фармацевтичної галузі – це фахівці по медичним препаратам, які беруть участь у їх створенні, зберіганні і реалізації. Фармацевти працюють в аптеках, фірмах з реалізації медикаментів, лабораторіях, фабриках, лікарнях, на складах. Більшість починають свою кар'єру з початкового ступеня - провізор, а самі кваліфіковані зайняті в наукових лабораторіях, де розробляють і впроваджують нові лікарські засоби.              

   У Саксаганському районі сформовано розвинену аптечну мережу, яка пропонує широкий асортимент високоефективних  лікарських засобів. В районі функціонує 57 аптек та 11 аптечних пунктів. Фармацевти постійно працюють над поліпшенням якості обслуговування населення, дбають, аби аптечні заклади стали своєрідними центрами здоров'я, де кожен відвідувач може отримати кваліфіковану консультацію та допомогу.

   Професійне свято фармацевта - День фармацевтичного працівника відзначається в Україні кожну третю суботу вересня. У 2016 році присвячені святу заходи проходять 17 вересня. 7 вересня 1999 р. Указ Президента України № 1128/99 «Про День фармацевтичного працівника» закріпив щорічне святкування цієї дати.

Шановні працівники фармацевтичної галузі!

   Завдяки успішним результатам Вашої шляхетної та самовідданої праці вдається протистояти багатьом захворюванням. Щодня, отримуючи з ваших рук лікарський засіб, а одночасно й надію перемогти хворобу, мільйони українських людей відчувають, що у важку хвилину їх не залишено насамоті. Ваш професіоналізм, вміння знаходити оптимальні рішення повертають людям здоров’я, додають впевненості у власних силах та віри в життя.  

   Від щирого серця дякуємо Вам за сумлінну працю, наполегливість та високі досягнення. Нехай щастям і любов'ю наповнюється кожен день вашого життя, а праця на благо людей приносить задоволення і радість. Щастя, здоров'я, миру і злагоди Вам і Вашим родинам!