Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Природа Криворіжжя

16 січня у бібліотеці-філіалі № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» відбулася зустріч з талановитим науковцем та відомим фахівцем-геоботаніком, великим ентузіастом Вікторією Василівною Тротнер. Вона, як завжди, цікаво і завзято розповіла користувачам – учням 9-А класу ЗОШ №72 про рослини та тварини парків та лісосмуг Криворіжжя.

Наше місто – регіон інтенсивного промислового навантаження, тому проблема охорони, збереження та збагачення екологічних ресурсів буде завжди актуальною. Саме тому природно-заповідний фонд м. Кривого Рогу є національним надбанням, складовою частиною української системи природних територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного та місцевого значення.

Вікторія Василівна фахово та докладно розповіла дітям про природу Криворіжжя, показала цікаві відеофільми, створені за її участі. Слухачі мали змогу дізнатися унікальні факти про рідкісні рослини та тварин, які можна зустріти у нашому регіоні. Прикладом цього є 313-літня груша, про яку світ дізнався завдяки Вікторії Тротнер.

Такі зустрічі ще раз нагадують про важливість збереження генофонду природи  та створення різноманітних умов для його збагачення.