Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Здійсни їх мрію…

Діти – це безмежна, ще не зіпсована, щирість і відвертість. Їх майбутнє залежить від нас. Діти – це ангели. Вони не повинні страждати від того, що хтось вважає їх чужими. Вони повинні жити в світі, який не знає, що таке жорстокість, біль та насильство.  

Захист прав та законних інтересів дітей – є одним із основних завдань, які покладені  на службу у справах дітей виконкому Саксаганської  районної у місті ради.

Уже багато років  діє форма влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – прийомна сім’я. Прийомна сім’я утворюється для того, щоб забезпечити право дитини, яка втратила батьківське піклування, зростати у повноцінній родині. Саме тому святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей забезпечити належний рівень виховання і дотримання прав дітей.

Наразі на обліку служби у справах дітей району перебуває 309 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В сімейних формах виховання проживає 8% дітей зазначеної категорії, з них 228 - перебуває під опікою, піклуванням. В районі діє дитячий будинок сімейного типу Ільченко та 5 прийомних сім’ї, в яких виховується 11 дітей.

Хотілося б щоб кожна дитина-сирота знайшла свій дім.

Адже, діти – це наше майбутнє, і не бійтесь коли прийомна дитина переступить поріг вашого дому,  це буде перший її крок у нове життя разом з вами – батьками. Саме ви навчите цю дитину частіше посміхатись, вчитись поважати дорослих, оточуючих, дорогих вам людей. Зігрійте теплом свого серця, увагою і ласкою тих дітлахів, життя яких не схоже на добру казку. Адже саме від дорослих залежить те, як складеться доля кожної маленької людини. Прийомна дитина так само як і ваша рідна прагне щасливої долі, вимовляти слово мама, тато.