Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Телята на дотації

У державному бюджеті на 2018 рік закладено 6,36 млрд. грн. на підтримку сільського господарства. При цьому найбільшу частку коштів (4 млрд. грн.) протягом поточного року заплановано витратити на підтримку тваринництва.

Це — рекордна цифра за останні декілька років.

Один із напрямків підтримки  твариннийтва це є дотація на молодняк великої рогатої худоби для фізичних осіб.

Для порівняння, у 2017 році на цей вид фінансування було заплановано 170 млн. грн., а фактично витрачено 165,8 млн. грн.

Вибір тваринництва як пріоритетного виду діяльності для отримання державної підтримки цілком виправданий, тому що в даний час ряд напрямків тваринництва опинилися практично на межі зникнення.

Черговий раз доводимо до вашого відома, що дотація надається фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб у минулому та поточному році та досяг віку: 4 місяці, 8 місяців, 12 місяців.

Для цього необхідно ідентифікувати теля шляхом біркування та реєстрації.

Зібрати документи: копії паспортів ВРХ, а якщо 10 і більше голів молодняка – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин; копія паспорта особи – власника тварин; копія довідки або договору про відкриття рахунка в банку; копія ідентифікаційного номеру фізичної особи – власника тварин.

Подати документи до центру адміністративних послуг «Віза» Криворізької міської ради (площа Молодіжна, буд. 1) або до територіального підрозділу центру адміністративних послуг «Віза» Криворізької міської ради (вулиця Володимира Великого буд. 32, каб. 119).

В результаті цього фізичні особи мають право отримати бюджетні кошти на поточний рахунок відкритий у банку.

Документи подаються:

І раз – у повні 4 місяці та нараховується 300 грн.,

ІІ раз – у повні 8 місяців та нараховується 700 грн.,

ІІІ раз – у повні 12 місяців та до 13 місяців та нараховується 1500 грн.

Якщо на момент першого подання документів молодняку виповнилося:

І раз – у 8 повних місяців нараховується 1000 грн.,

ІІ раз – у повні 12 місяців та до 13 місяців та нараховується 1500 грн.,

ІII раз – у  повні 12 місяців та до 13 місяців та нараховується 1500 грн.