Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

“Веселкове літо!”

Саме така назва щорічного районного свята запалює усмішками дітлахів Саксаганського району, надає веселого літнього настрою на весь період канікул.

Ми, дорослі, прагнемо, щоб наші діти росли здоровими та радісними, прославляли свої родини та рідний край.

Цього року урочисте відкриття пришкільних таборів відпочинку співпало із Днем захисту дітей. У святкуванні взяло участь понад тисячу дітей. Це вихованці дошкільних та учні загальноосвітніх закладів району, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, а також діти із сімей,  які опинилися в складних життєвих обставинах.

Калейдоскоп святкової програми залучив кожного до конкурсів, майстер-класів, виставок, флешмобу, квесту та батлу. Не залишив байдужим жодного учасника виступ лялькового театру.

На 20 майданчиках району пройшла акція “Дитячий майданчик мого міста”.

В комунальному закладі “Центр соціально-психологічної реабілітації дітей” та Криворізькому дитячому будинку інвалідів відбулися урочистості, під час яких діти отримали, іграшки, солодощі, ласували морозивом. Жодна дитина не залишилася без подарунка.

Незабутнім для вихованців прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу став захід “Volkswagen - дітям”. В компанії прийомних батьків та веселих амато-рів організатори свята подарували дітям розважальну програму, яка перетворилася в Чарівне містечко: конкурси, музикальна та тематична вікторини, квести на кмітливість. Все це зробило програму дуже цікавою та різноманітною. Діти власноруч виготовляли цукерки, ласували солодощами та отримали подарунки.

Не менш цікавим і захоплюючим був час, проведений дітлахами у пришкільних таборах. У рідних стінах діти мали можливість комфортно відпочити, дотримуючись режимних моментів, які дисциплінують та виховують малечу. Особливу увагу  приділено дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Саме для цієї категорії дітей органом опіки та піклування виконкому Саксаганської районної у місті ради виділено 17 700 грн. для безкоштовного харчування. 89 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, мали змогу щодня отримати повноцінний раціон харчування.

До кожного пришкільного табору відпочинку завітали працівники районного відділення поліції. Зустрічі дітей з працівниками правоохоронних органів пройшли жваво, корисно та цікаво, оскільки мова йшла про права та обов'язки дітей, визначені чинним законодавством України.

Влітку — нагорода за відмінне навчання!

Навчальні заклади району і міста такі як: КСШ № 74, Криворізький профе-сійний транспортно-металургійний ліцей, Криворізький професійний ліцей, Центр професійної освіти робітничих кадрів торгівлі та ресторанного сервісу, Криворізький національний університет, Криворізький металургійний технікум Національної металургійної академії України пишаються своїми учнями високі досягнення яких у навчанні оцінено державою.

Дев'ятеро учнів: Струкова Ксенія, Бондарєв Микита, Тоболь Анастасія, Бондаренко Максим, Матчен Юлія, Єропунова Ірина, Шурінова Вікторія, Шляпець Олена та Олійник Вікторія вирушили червневим ранком до м. Дніпра для отримання стипендій дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, за високі показники в навчанні.

Серед делегатів району п'ятеро, які отримали такі нагороди не вперше!Студентка Криворізького національного університету Єропунова Ірина, 12.02.1998 року народження, особа з числа дітей-сиріт, отримала стипендію в сьомий раз!!!

Літня веселка торкнеться кожного маленького саксаганця, запрошуючи на Фестиваль меду до парку Саксаганського під час урочистостей, присвячених Дню незалежності України.