Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

16 травня проведено обстеження природо-заповідного фонду району

Спеціалістами виконкому районної у місті ради сумісно з представниками правоохоронних органів, санітарної служби та виконкому міської ради 16 травня проведено комплексне обстеження природо-заповідного фонду району, а саме: двох геологічних пам’яток природи місцевого значення «Виходи амфіболітів» та «Сланцеві скелі» та ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Дерево культурної груші». Зазначені пам’ятки перебувають під охороною промислових підприємств міста, які постійно тримають на контролі питання дотримання режиму природоохоронних зон. За результатами обстеження комісією відзначено задовільний стан пам’яток природи та прилеглої території.

Разом з тим, із пам’ятками природи в районі межують приватні домоволодіння, власники яких не завжди відповідально ставляться до природного надбання, а саме: складують поблизу сміття та сухе гілля, що може спричинити порушення ботаніки та геології пам’яток.

Звертаємо увагу: збереження території пам’яток природи, геологічного та природного надбання Криворіжжя визначає за необхідне дотримання норм чинного природоохоронного законодавства, яким заборонено будівництво промислових та інших об'єктів, мисливство, розвиток господарської діяльності, яка може призвести до негативного впливу на території та об'єкти природно-заповідного фонду. Оцінка такого впливу здійснюється на основі екологічної експертизи, що проводиться в порядку, встановленому законодавством України.