Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Дитячу злочинність здатна попередити мудрість дорослих

   З метою попередження правопорушень у підлітковому середовищі, службою у справах дітей, спільно з лікарем-наркологом ОКЗ «Психоневро-логічний диспансер м. Кривий Ріг» та співробітниками кримінальної міліції у справах дітей Саксаганського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області, організовуються та проводяться з учнями навчальних закладів району та їх батьками інформаційні зустрічі на тему: «Профілактика негативних проявів у дитячому середовищі».

   В поточному році було проведено 8 таких зустрічей (на базі КЗШ № № 19, 68, 119, 51, Криворізький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, КСШІ № 7, МКДБ № 3 та КЗ «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей).

   Дані інформаційні зустрічі приносять свій позитивний результат, передусім у зниженні кількості зареєстрованих курців та осіб, схильних до вживання алкогольних напоїв та наркотичних речовин. Зараз в наркослужбі ОКЗ «Психоневрологічний диспансер м. Кривий Ріг» на обліку перебувають 35 дітей.

   З метою пропагування здорового способу життя та попередження шкідливих звичок серед учнівської молоді, спеціалістами служби у справах дітей спільно з лікарем-наркологом перевірено стан громадських наркологічних постів у КЗШ № № 43 та 118. У зазначених закладах значно посилено профілактично-виховну роботу. Внаслідок чого, суттєво зменшилась кількість осіб, що перебувають на обліку в наркослужбі ОКЗ «Психоневрологічний диспансер м. Кривий Ріг»: в КЗШ № 118 – з семи до двох учнів, в КЗШ № 43 – з п’яти – до одного.

   Також проводяться рейдові заходи «Діти вулиці» та «Комп’ютерний клуб». З початку 2013 року було здійснено 64 рейдів, в ході яких було виявлено 8 дітей. Четверо з них було повернуто в сім’ю, четверо – до навчання. Четверо неповнолітніх притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 175-1 КУпАП, у зв’язку з тютюнопаління в громадському місці, а їх батьків – за ст. 184 КУпАП, у зв’язку з ухиленням від виконання батьківських обов’язків.