Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Що повинні знати виборці-військовослужбовці

Шановні виборці-військовослужбовці не забудьте перевірити себе

у Державному реєстрі виборців

 

          Командири військових частин щомісячно подають до органів ведення Державного реєстру виборців відомості про виборців-військовослужбовців строкової служби, які прибули для проходження служби у цій військовій частині.

          Орган ведення Реєстру, на підставі поданих відомостей, визначає виборчою адресою такого виборця  - адресу дислокації військової частини. Тобто під час проходження виборів, виборець військовослужбовець строкової служби буде голосувати не за зареєстрованим місцем проживання, а на виборчій дільниці до якої відноситься адреса військової частини.

          Враховуючи становище, що склалось на Сході країни, держава вимушена поповнювати ряди української армії, шляхом здійснення маштабних призовних кампаній. В свою чергу ускладнюється ситуація з подачею у повному обсязі відомостей про виборців-військовослужбовців строкової служби, які вибули з території дислокації військових частин.

          Враховуючи вищевикладене, велике прохання до військовослужбовців, котрі завершили проходження служби у військових частинах, та повернулись до рідних домівок, здійснити перевірку своїх персональних даних у відділах ведення Державного реєстру виборців за місцем своєї реєстрації. Здійснивши таку перевірку Ви забезпечуєте собі стовідсоткову можливість скористатись своїм правом голосу під час проведення наступного голосування.