Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районні змагання зі спортивної аеробіки – нова традиція Саксаганського району

З метою широкої пропаганди та подальшої популяризації спортивної аеробіки серед учнівської молоді, покращення спортивної роботи в фізкультурно-спортивних організаціях, підтримки і розвитку творчих можливостей дитячих та молодіжних самодіяльних колективів, виховання спортивної культури серед підростаючого покоління, розвинення навиків командної роботи вихованням свідомої здорової нації 14 листопада 2017 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи № 122 (вул. Володимира Великого, 51д) відбулися районні змагання зі спортивної аеробіки серед збірних команд учнів закладів освіти за програмою шкільних спортивних ігор «Олімпійські надії», де взяли участь 65 спортсменів з шести закладів освіти (КЗШ №№ 41, 68, 122, КСШ №№ 74, 107, КГ № 91).

Суддівську колегію очолили керівники гуртків комунального позашкільного навчального закладу «Центр спорту для дітей, юнацтва та молоді «Олімп» КМР з фітнес-аеробіки – Манойло Ірина Володимирівна, Блістун Ірина Вікторівна та боді-балету – Оставненко Інна Андріївна.

Виступ команд відбувався за жеребом. Оцінювання учасників відбувалося по двом основним танцювальним вправам: черлідінг (перешикування, динаміка виконання, синхронність, оригінальність, складність, кричалки, чер-стрибки, станти, піраміди, акробатичні елементи, чер-данс, баскет-тосси) та аеробіка (синхронність, техніка, складність програми, артистичність, емоційність, показовість, оригінальність, використання простору майданчика всією групою, пересування у всіх напрямках, відповідність зовнішнього вигляду танцювальній композиції).         

За підсумками незалежного суддівського оцінювання третє загальнокомандне місце з результатом 227 балів зайняла команда КСШ № 74 (тренер Буяновська Р. О.) та з результатом 240 балів перше загальнокомандне місце поділили між собою дружні команди КЗШ № 41 (тренер Марчук Л. О.) й КСШ № 107 (тренер Федоренко О. В.). Відмітимо, що серед членів команди КСШ № 74 були два представники чоловічої статі, які вміло комбінували, працювали з пірамідами, стрибками та підтримками.

Переможці та призери районних змагань зі спортивної аеробіки серед збірних команд учнів закладів освіти були нагороджені кубками, грамотами та медалями. Від депутата Саксаганської районної у місті ради від політичної партії «Опозиційний блок» Сімоник Тетяни Юріївни команди, що посіли з четвертого по шосте місця, отримали солодкі подарунки у вигляді тортів.

Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні змагань директору комунального позашкільного навчального закладу «ЦСДЮМ «Олімп» КМР Селюті Неонілі Василівні, депутату районної у місті ради від політичної партії «Опозиційний блок» Сімоник Тетяні Юріївні та адміністрації КЗШ № 122 в особі директора Федоринової Наталії Євгеніївни.

І хай в сьогоднішніх змаганнях перемогли сильніші, переможеним не сумувати, бо програш - це лише добрий досвід та шаг до нових сходжень. І в цьому є сила вислову - «Не перемігши себе, не переможеш суперника»!

Честь Саксаганського району в міських змаганнях зі спортивної аеробіки  16 листопада 2017 року будуть захищати команди КСШ № 107 та КЗШ № 41.

Тож, побажаємо нашим дівчатам витримки, гнучкості, командного духу та гучної перемоги в здобутті омріяних міських нагород.