Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День Гідності та Свободи

21 листопада Україна відзначатиме День Гідності та Свободи. Ця пам’ятна дата об’єднала дві знакові події у новітній історії України – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

Метою її запровадження стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності тих громадян, які без вагань стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

На виконання Указу Президента від 30. 09. 2017 № 300/2017 «Про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи» та з метою вшанування пам’яті учасників Революції Гідності та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях 21 листопада у загальноосвітніх закладах району під час проведення урочистих лінійок-реквіємів відбудуться церемонії покладання квітів до меморіальних дошок загиблим героям-учасникам антитерористичної операції.

Крім того, для підняття громадської свідомості, виховання почуття єдності та любові до Батьківщини протягом 13-24 листопада 2017 року в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах району відбудуться патріотично-виховні заходи у формі єдиних виховних годин, тематичних лекцій, виставок дитячих малюнків, патріотичних уроків та флешмобів.

Також, у закладах культури та бібліотеках району буде створено тематичні стенди, експозиції, книжкові та фотовиставки, а у всіх храмах району відбудуться поминальні молебні за полеглими у боротьбі за утвердження в державі демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості.

День Гідності та Свободи – особлива дата для кожного свідомого українця, для кожного справжнього патріота, адже саме в цей день найгостріше відчувається сила єдності та безмежна гордість за те, що наша Батьківщина багата на справжніх героїв з великим серцем і високим духом, спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь!