Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Пам’ятка щодо проставлення штампу апостиля на офіційних документах

   Навчання, еміграція, працевлаштування або укладання шлюбу за кордоном – це невичерпний перелік причин, за якими постає необхідність у апостилюванні документів. На сьогодні затребуваною послугою є оформлення документів для подальшого їх використання в інших державах.

   Апостиль - це спрощена форма легалізації документів для країн учасниць Гаазької конвенції.

   Проставлення штампу апостиль необхідне для надання документу юридичної сили на території іншої держави. Апостиль з'явився і був прийнятий в якості міжнародної стандартизованої форми завірення документів для спрощення процедури легалізації документів. Як правило, при його наявності не потрібно інших форм завірення документів. Фактично апостиль являє собою штамп, який проставляється виключно на оригіналі документа. У штампі містяться такі відомості як: найменування держави, що видала апостиль, міста та установи, в якій він був проставлений; прізвище, посада та підпис особи, яка підписала документ; номер апостиля.

   Тож, пам’ятайте! При відправці документа, виданого на території України, за кордон Вам необхідно поставити на нього апостиль.

   Існує ряд певних вимог до документів, що надаються для проставлення штампа апостиль. Саксаганський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Дніпропетровській області допоміг мінімізувати час на отримання правильно оформлених документів надавши для користування пам’ятку щодо проставлення штампу апостиля на офіційних документах, виданих органами юстиції та судами, а також оформлених нотаріусами України.