Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги суб’єктів господарювання!

Відповідно до ст. 20 Кодексу Цивільного захисту України суб’єкти господарювання повинні проводити навчання працівників з питань цивільного захисту, в тому числі під час проведення об’єктових тренувань і навчань з питань цивільного захисту. Спеціальні об’єктові тренування та навчання з питань цивільного захисту проводяться щороку відповідно до встановлених вимог та затвердженого графіку. Під час проведення таких навчань або тренувань, працівники підприємства опановують практичні навички щодо дій у випадку загрози або виникнення надзвичайних ситуацій. Робітники, які залучаються до формувань цивільного захисту підприємства відпрацьовують порядок дій щодо виконання ремонтно-відновлювальних, рятувальних та інших робіт в умовах надзвичайної ситуації.

Виконкомом Саксаганської районної у місті ради нагадує, що до 01 вересня суб’єкти господарювання повинні здійснити складання графіків проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту на наступний рік. Даний графік затверджується керівником підприємства, установи або закладу попередньо погоджується (в частині дати проведенні) з керівником Криворізьких міських курсів І категорії у сфері цивільного захисту та в обов’язковому порядку погоджується головою районної у місті ради та начальником Криворізького міського управління ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області.

Щодо методичної допомоги у складанні графіків та проведення тренування суб’єкти господарювання можуть звернутися до Криворізького міського управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області до відділу цивільного захисту на вул. Каховській, 38, або до відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи виконкому районної у місті ради.