Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Як мед, то ще й ложкою!

 Від самого ранку 12 серпня парк Саксаганський, здається, і сам був схожий на великий вулик. Яскраві намети з медом розставляли пасічники, які приїхали взяти участь у фестивалі, готували тематичні локації талановиті різьбярі, ковалі та майстри хендмейду, репетирував Криворізький муніципальний духовий оркестр та готувалися до виступу творчі колективи палацу культури «Мистецький». Так завершувалась остання підготовка до відкриття традиційного VII Криворізького міського фестивалю меду.

Захід відкрився урочистим парадом пасічників з 10 областей України та церемонією освячення меду, яку провів протоієрей церкви Святої мучениці Тетяни парафії Криворізької єпархії Української Православної церкви в м. Кривому Розі Антоній Бондар. Всіх учасників та гостей фестивалю тепло привітали заступник Криворізького міського голови А. Полтавець та голова Саксаганської районної у місті ради В. Беззубченко. Потім розпочався святковий концерт за участі кращих творчих колективів району. Слід відзначити, що концерт відбувся на новому об’єкті дозвілля під відкритим небом «Мистецький майданчик», який був облаштований в рамках реалізації проектів-переможців місцевого розвитку «Громадський бюджет-2017».

Гості заходу мали змогу взяти участь у цікавих конкурсах з призами та  майстер-класах, відвідати дегустації та численні виставки-продажі найрізноманітніших сортів меду та медової продукції. Для маленьких відвідувачів впродовж всього дня працювали веселі атракціони та фонтан. По завершенні свята за найсолодший мед були відзначені кращі медовики, які отримали Почесні грамоти та Подяки фестивалю.

Щоб відволіктися від турбот, забути про робочі будні, просто поспілкуватися з рідним та друзями та, звісно, зробити запаси смачного та корисного меду, до парку Саксаганського завітали близько 3000 мешканців району та міста. Тож можна з упевненістю сказати, що всі без винятку гості та учасники Криворізького міського фестивалю меду у цей день отримали тільки гарний настрій і масу позитивних емоцій.