Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ТОВ «МЕТІНВЕСТ-КРМЗ» розпочав червень з результативного покосу

Правила благоустрою у місті Кривому Розі зобов’язують суб’єктів господарювання до проведення регулярного косіння та боротьби з карантинними рослинами біля своїх об’єктів. На сьогодні прикладом екологічно-відповідального ставлення в Саксаганському районі є ТОВ «МЕТІНВЕСТ-КРМЗ», які ще з початку червня з господарським підходом підійшли до даного питання. Враховуючи значну площу прилеглої до заводу території, на підприємстві постійно тримають «руку на пульсі» в питаннях благоустрою: своєчасного покосу та прибирання випадкового сміття.

Разом з тим, не всі керівники підприємств району відповідально ставляться до необхідності боротьби з карантинними бур’янами. Нагадуємо, що відповідно до діючих у місті Правил благоустрою суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати утримання територій та під’їзних шляхів у належному санітарному стані, здійснювати заходи з благоустрою, у тому числі виконувати регулярне косіння газонів, уживати заходів щодо боротьби з карантинними та іншими бур’янами. За порушення цих Правил винні особи несуть адміністративну відповідальність, установлену статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1700 грн.).