Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги суб’єктів господарювання району!

Наявність справних джерел протипожежного водопостачання створює найважливіші передумови для своєчасного гасіння пожеж, попередження розповсюдження вогню та мінімізації негативних наслідків від пожежі.

В Саксаганському районі розташовано 20 пожежних водоймищ та 166 об’єктових пожежних гідрантів на території підприємств, установ та закладів району.

Шановні суб’єкти господарювання району! 

Виконком районної у місті ради нагадує, що згідно з Правилами пожежної безпеки в Україні, відповідальними за технічний стан пожежних гідрантів, є відповідні служби (організації, установи), які утримують ці мережі водопроводу. Утримання пожежних гідрантів включає: технічне обслуговування, поточний ремонт, забезпечення вільного доступу, утеплення (за необхідності), утримання колодязів, у яких встановлені ПГ, у сухому стані, очищення люків колодязів від сміття, снігу та льоду, фарбування кришок люків у червоний колір, забезпечення покажчиками.

Пам’ятайте, що несправні джерела протипожежного водопостачання негативно впливають на хід гасіння пожеж; тож не забувайте проводити комплекс заходів з належного утримання пожежних водоймищ та гідрантів адже від їх надійності нерідко залежить життя та здоров’я людей!