Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кабінет Міністрів України затвердив оформлення посвідки на постійне та тимчасове проживання у вигляді ID-карт

Постанова принята з 01 червня на виконання вимог закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" з метою запровадження оформлення і видачі іноземцям та особам без громадянства посвідки на постійне проживання у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

Так, постановою затверджується зразок, технічний опис бланку та порядок оформлення, видачі, обміну, скасування, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсною та знищення посвідки на постійне проживання з безконтактним електронним носієм.

Згідно з документом, посвідчення нового зразка будуть випускатися у вигляді пластикових карт розміром 54 мм на 85,6 мм, що будуть забезпечені безконтактними електронними носіями, на які будуть вноситися біометричні дані, а також оцифровані фото особи і підпис. Таке посвідчення буде діяти 10 років. Разом з тим, одночасно з ID-картами посвідчення будуть оформлятися на бланках старого зразка у вигляді книжки до тих пір, поки всі підрозділи Державної міграційної служби не будуть забезпечені необхідними матеріально-технічними ресурсами.

Слід зазначити, що всі посвідчення, які були видані громадянам до 1 червня 2018 року, збережуть свою силу, незалежно від форми випуску».