Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Ми пам’ятаємо!..

Відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року, в нашій державі щорічно 22 червня відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Страшна війна 1941-1945 років незагойною раною лишиться в історичній пам’яті українського народу. Війна, яка безжально забрала життя кожного п’ятого нашого співвітчизника. У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні ми знов і знов згадуємо усіх тих, хто не повернувся з поля бою, кого замучили у таборах смерті, хто жертвував найдорожчим для того, щоб наша Батьківщина була вільною від будь-якого завойовника. І тому сьогодні ми низько вклоняємося не тільки подвигу тих, хто тоді відстояв світ у війні з фашизмом, але й схиляємо голову перед героїзмом загиблих у боротьбі проти терористів та найманців, які підняли руку на мир і спокій українців сьогодні.

З метою гідного вшанування пам’яті жертв війни у Саксаганському районі 22 червня 2017 року о 09. 00 біля пам’ятника 118 працівникам рудоуправління ім. Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни, відбудеться урочистий мітинг-реквієм, участь у якому візьмуть ветерани Великої Вітчизняної війни, керівництво району, представники підприємств, установ та закладів. Долучитися до проведення урочистого заходу запрошуються всі небайдужі мешканці району.