Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Солдат війни не обирає

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме до цієї пам’ятної дати 13 лютого 2018 року у бібліотеці-філіалі №11 комунального закладу культури «Міська бібліотека для дорослих» Криворізької міської ради було проведено правовий діалог «Солдат війни не обирає».

Афганських подій ніколи і нікому не викреслити з календаря. І скільки б ми не повертались до тих подій, встановлюючи нові і нові факти, істина залишається одна – пам'ять про Афганістан завжди житиме у наших серцях. На захід були запрошені воїни – інтернаціоналісти, які з честю віддавали свій воїнський обов’язок в тій жорстокій афганській війні. Сьогодні про афганську війну пишуть книги, створюють фільми, учасникам тих важких жахливих подій присвячують поезії, пісні, поеми. Але ніхто не може творити пам’ять так, як роблять це самі учасники подій, котрі у 80-х роках минулого століття пройшли через жорстоке пекло афганської війни. На зустріч були запрошені прикордонники-афганці представники Громадської організації «Криворізька міська організація ветеранів прикордонних військ»: Голова Правління організації Дерев′янко Микола Миколайович, заступник Голови Правління організації Гуров Віктор Миколайович, прес-секретар Голови Правління організації , учасник бойових дій в Афганістані, майор у відставці, поет П. Солоп та ведуча програм ТРК «Криворіжжя» Т. Туренко.

Бібліотекарі ознайомили користувачів з подіями тих років, продемонстрували історичні відеосюжети та надали слово присутнім. Актуальною була викладка літератури та книжкова виставка «Солдат війни не обирає». Представлена література допомогла зацікавленим читачам згадати про тих, хто пройшов крізь вогонь та кулі тієї жорстокої війни, тих, хто вже ніколи не повернеться додому, не обійме своїх рідних, не поцілує свою кохану. Гості заходу ознайомились з літературою та обрали для себе найбільш цікаві книги.