Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Природничі куточки Криворіжжя запрошують!

12 лютого у бібліотеці-філіалі № 15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР відбулася зустріч з талановитим науковцем та відомим фахівцем-геоботаніком, великим ентузіастом Вікторією Василівною Тротнер. Вона, як завжди, цікаво і завзято розповіла учням 7-х класів КЗШ №120, які є членами клубу «Джерельце» про природу Криворіжжя, показала цікаві відеофільми, створені за її участі. Слухачі мали змогу дізнатися унікальні факти про природно-заповідний фонд міста Кривого Рогу.

Об'єкти природно-заповідного фонду міста представлють собою унікальні природні та штучно створені комплекси, які мають особливе природоохоронне, наукове, естетичне та культурне значення.

Перлиною в екологічній мережі міста можна назвати Криворізький ботанічний сад Національної Академії Наук України, який є державною установою. Гармонійне поєднання результатів інтродукції випробувань тропічних і субтропічних рослин з прогресивними технологіями фітодизайну відкриває широкі можливості використання їх у різних типах інтер'єрів промислового Кривбасу. Та особливо важливе те, що доступ до експозицій ботсаду є вільним і кожен мешканець нашого міста або його гість за символічну плату може отримати задоволення від спілкування з прекрасною та неповторною природою.

Такі зустрічі ще раз нагадують про важливість збереження генофонду природи та створення різноманітних умов для його збагачення.