Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Схвалення Концепції створення Загальнодержавної автоматизованої системи «Відкрите довкілля»

Наразі Міністерство екології та природних ресурсів України підготовило проект розпорядження Уряду «Про схвалення Концепції створення Загальнодержавної автоматизованої системи «Відкрите довкілля» та винесло його на громадське обговорення /timeline/Proekti-normativnopravovih-aktiv.html.

«Відкрите довкілля» - це загальнодержавна автоматизована інформаційно-аналітична системи у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів яка має забезпечити вільний доступу до інформації про стан довкілля та екологічні ризики для безпечної життєдіяльності в Україні. Такий документ наразі вважається першим документом національного рівня, який відкриє  громадянам вільний доступ до інформації про стан довкілля. Надання такої послуги із застосуванням телекомунікаційних технологій та глобальних інформаційних мереж, сприятиме переходу на якісно новий рівень державного управління у сфері довкілля. Важливо, що цей механізм підвищить ефективність діяльності органів виконавчої владі при прийнятті рішень з питань екологічної безпеки на території України та у транскордонному контексті.

Крім того, створення автоматизованої системи «Відкрите довкілля» актуальний та важливий крок для загальнодержавного процесу модернізації та впровадження механізмів електронного урядування в державному управлінні.

Громадське обговорення проекту триватиме 1 місяць. Зауваження та пропозиції можна надавати на офіційний веб-сайт або адресу Мінприроди ([email protected] [email protected]), вул. Митрополита Василя Липківського, 35, м. Київ, 03035; тел.: (044) 206-31-17, 206-31-78.