Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація від ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР» про наміри здійснити зміну тарифу на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій

          ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР» згідно з Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 року № 390 повідомляє про наміри встановлення нових тарифів на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

          Підприємство ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР» здійснює надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мешканцям Саксаганського та частини Довгинцівського районів міста Кривого Рогу 

          Тарифи на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для мешканців вищезазначених районів затверджені в 2011 році.

          Обґрунтуванням встановлення нових тарифів є значне зростання основних складових діючого тарифу у зв’язку з збільшенням вартості матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, підвищення урядом розміру мінімальної заробітної плати, тарифів на електроенергію, газ, опалення:

  • Ø розмір мінімальної заробітної плати – на 318,7% (від 1004 грн до 3200 грн);
  • Ø розмір тарифу на електричну енергію – на 460,5% (від 0,36 грн за 1кВт до 1,68 грн);
  • Ø вартість технічного обслуговування ліфтів та систем диспетчеризації – на 152%;
  • Ø вартість матеріально-технічних цінностей – на 250-300%.

          Тому діючий тариф є економічно необґрунтований та унеможливлює утримання житлових будинків та прибудинкової території в належному стані та своєчасне виконання робіт з поточного ремонту конструктивних елементів та внутрішньобудинкових систем житлового фонду.

          Розмір середньозваженого тарифу з утримання будинків та прибудинкових територій, пропонований для затвердження, склав  4,56 грн  (з ПДВ) за 1 кв.м загальної площі. Середньозважений діючий тариф становить 2,97 грнм2. Таким чином, відсоток підвищення тарифу складає 53,5%.

 

Перелік  та періодичність робіт з утримання будинків і споруд

та прибудинкової території

 

          Наказом Держжитлокомунгоспу України від 10 серпня 2004 р. № 150, затверджено примірний перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд.

          Періодичність надання цих  послуг зазначено згідно з вимогами наказів Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 №76 «Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій» та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 25.12.2013  № 603 «Про затвердження Норм часу та матеріально-технічних ресурсів, норм обслуговування для робітників при утриманні будинків, споруд і прибудинкових територій».

 

з/п

Перелік робіт

Періодичність та строки

виконання робіт

1

Прибирання прибудинкової території

Щоденно, згідно зі встановленими нормами

2

Прибирання сходових кліток

Згідно зі встановленими нормами

3

Прибирання підвалу, технічних поверхів та покрівлі;

2 рази на рік

4

Технічне обслуговування ліфтів

Цілодобово

5

Обслуговування системи  диспетчеризації

Цілодобово

6

Технічне обслуговування

внутрішньобудинкових

систем:

- гарячого водопостачання;

- холодного водопостачання;

- водовідведення;

- теплопостачання;

- зливової каналізації

Цілодобово

7

Дератизація

2 рази на рік

8

Дезінсекція

2 рази на рік

9

Обслуговування димовентиляційних каналів

2 рази на рік

10

Технічне обслуговування  мереж електропостачання та електрообладнання, систем протипожежної автоматики та димовидалення, а також інших внутрішньобудинкових інженерних систем (у разі їх наявності);

Цілодобово

11

Поточний ремонт конструктивних елементів, внутрішньо-будинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення, теплопостачання та зливової каналізації і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження, що розміщені на закріпленій в установлено-му порядку прибудинковій території (в тому числі спортивних, дитячих та інших майданчиків);

Згідно з встановленими нормами та ураховуючи графіки підприємства

12

Поливання дворів, клумб і газонів

За необхідністю

13

Прибирання і вивезення снігу, посипання частини прибудинкової території, призначеної для проходу та проїзду, протиожеледними сумішами.

За необхідністю протягом листопада-березня

14

Експлуатація номерних знаків на будинках

1 раз на рік

15

Освітлення місць загального користування, підвалів та підкачування води

Щомісяця

16

Енергопостачання ліфтів

Щомісяця

 

          З  попередніми розрахунками тарифу ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР» на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій окремо по кожному будинку Саксаганського району, мешканці  можуть ознайомитися у наступному додатку.

          Зауваження та пропозиції з питань, що стосуються розміру тарифів приймаються на адресу ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР»: 50056; м. Кривий Ріг;  мкр. Со-нячний, 25а, включно до 28.03.2017 року, та за телефоном тел. 404-58-00.