Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про роботу спостережної комісії районної у місті ради у 2014 році

   З метою організації громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, та надання їм допомоги у соціальній адаптації у виконкомі Саксаганської районної у місті ради створено спостережну комісію.

   У 2014 році проведено 12 засідань спостережної комісії, на яких розглядались питання перебування на обліку осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, заслуховувались інформації:

- Криворізького міського центру зайнятості щодо працевлаштування осіб, звільнених з місць позбавлення волі;

- Саксаганського РВ КМУ ГУМВС України у Дніпропетровській області щодо прибуття умовно-достроково звільнених осіб, з місць позбавлення волі та проведену з вищезазначеною категорією осіб роботу, спрямовану на попередження рецидивної злочинності;

- Криворізького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щодо проведення профілактичної роботи з молоддю й неповнолітніми, які повернулись зі спеціальних виховних установ, місць позбавлення волі та звільнених від відбування покарання;

- міжрайонної Кримінально-виконавчої інспекції Саксаганського району м. Кривого Рогу.

   Від установ відбування покарань з початку 2014 року до спостережної комісії виконкому районної у місті ради надійшло повідомлень  на 62 особи.

   До управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради звернулось 180 осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Усім особам, що стали на облік у спостережній комісії, надано перелік документів для отримання матеріальної допомоги, проведено консультативну роботу з питань працевлаштування. Проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо прав і гарантій особи, умовно-достроково звільненої від відбування покарання та профілактичні бесіди з метою недопущення вчинення повторних злочинів, роз'яснюється право на звернення, повідомляються години прийому голови Саксаганської районної у місті ради та голови спостережної комісії, дату та час проведення засідань спостережної комісії.

Спостережною комісією виконкому районної у місті ради спільно з спеціалістами Криворізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з початку 2014 року надано 87 послуг. Проведено профілактичну роботу щодо скоєння правопорушень серед 32 осіб. Направлено до Криворізького міського центру зайнятості одну особу, до  медичного закладу – одну особу, працевлаштовано – одну особу, поінформовано про порядок отримання документів 47 осіб, щодо безоплатного лікування туберкульозу – дві особи.

   За наданням матеріальної допомоги за рахунок коштів районного бюджету до виконкому районної у місті ради звернулось 11 осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

   У 2014 році восьми громадянам зазначеної категорії виплачено матеріальну допомогу на загальну суму 1300,00 грн.

   Протягом 2014 року спостережною комісією було знято з обліку 43 особи,  умовно-достроково звільнених від відбування покарання, у зв'язку з закінченням строку нагляду.

   За інформацією Криворізького міського центру зайнятості до ТОВ «Житлосервіс » на посаду електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування працевлаштовано гр. Богачова В. О.

   Питання протидії та профілактики рецидивної злочинності є актуальним, робота триває та перебуває на постійному контролі голови спостережної комісії виконкому районної у місті ради.