Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відкритий Чемпіонат Саксаганського району з рукопашного бою серед дітей, підлітків та молоді, присвячений Дню українського козацтва та Дню захисника України

         З метою популяризації та розвитку бойових видів спорту, пропаганди здорового способу життя, активізації фізкультурно-спортивної роботи з дітьми, підлітками та молоддю, а також виявлення обдарованих особистостей та їх підготовки до змагань вищого рівня, 09 жовтня 2016 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості «Сонях» (мкр. Гірницький, 50а) відбулися відкриті районні змагання з рукопашного бою серед дітей, підлітків і молоді, в яких взяли участь близько 200 спортсменів (85 дітей 4-9 років і 37 підлітків 10-15 років, 13 дівчат) з 8 клубів міста.

         На урочистому відкритті змагань спортсменів, тренерів, батьків та гостей спортивного районного заходу привітали заступник голови Саксаганської районної у місті ради Криворотній Ігор Іванович та помічник депутата міської ради від ГО «За рідне місто» Гриша Василь Васильович.

         Змагання в категорії «легкого контакту» проводилися в віковій групі з 4 до 18 + років, в категорії «дозованого контакту» - в віковій групі з 7 до 20+ років.

         Самому молодшому учаснику змагань нещодавно виповнилося чотири роки, найстаршому – 24 роки.

         Серед переможців відкритого Чемпіонату Саксаганського району з рукопашного бою хочеться відмітити найбільш перспективних спортсменів, для яких ці змагання були підготовкою до участі у першості України та спортсменів початківців, які:

в категорії діти – Золототруб Єгор (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.);

в категорії підлітки – Литвин Анастасія та Морданов Андрій (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.);

в молодіжній категорії – Моренко Роман (клуб «Борець» КПНЗ «ЦДЮТ «Сонях», тренер Прокопенко І. М.).

         Всі переможці та призери відкритого Чемпіонату Саксаганського району з рукопашного бою були нагороджені грамотами, медалями та солодкими подарунками у вигляді морозива від депутатського корпусу районної і міської ради.

         Виконком Саксаганської районної у місті ради вдячний за допомогу в організації та проведенні змагань Криворізькій міській федерації рукопашного бою (голова Волошин А. А.) та адміністрації комунального позашкільного навчального закладу «ЦДЮТ «Сонях» (директор Ковтун О. І.).

         І хай в сьогоднішніх змаганнях перемогли сильніші, переможеним не сумувати, бо програш - це лише добрий досвід та шаг до нових сходжень. І в цьому є сила вислову - «Не перемігши себе, не переможеш суперника»!

         До речі, 08 жовтня 2016 року, напередодні проведення вищезазначеного спортивного заходу, вихованці клубу «Борець» тренера Прокопенка І. М. Іванов Владислав та Литвинюк Олександр на відкритому Чемпіонаті Європи в Бельгії здобули «бронзові» нагороди в категорії «дозований контакт» серед дорослих.